Δημιουργία Βιβλιοθήκης στη μνήμη του Διονύση Σιμόπουλου

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» οι εκδόσεις Μεταίχμιο δημιουργούν βιβλιοθήκη στη μνήμη του σπουδαίου αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου.

 

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα. Ήταν αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου και βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο και στην τηλεόραση και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές. Χαρισματικός ομιλητής και επιστήμονας με μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο, έφερε την αστρονομία και την αστροφυσική πιο κοντά σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, κάνοντας κατανοητά τα μυστικά των άστρων και του σύμπαντος σε όλους μας. Πέθανε τον Αύγουστο του 2022 έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Τα βιβλία του, πολύτιμη πολιτιστική και επιστημονική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμώντας τον ίδιο και το έργο του, και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησαν στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» με τη χορηγία 76 βιβλίων για ενήλικες και παιδιά. Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Γουδή, στον πρώτο όροφο, και είναι ανοιχτή στους γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ φέρει τιμητικά την ονομασία «Βιβλιοθήκη Διονύση Σιμόπουλου».

Προηγούμενο άρθρο55.413 επισκέπτες στη Zootechnia – Πόλος έλξης για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο
Επόμενο άρθροΟ Roderick Beaton συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Πουλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ