Δημήτρης Μάντζος: «Το επίδομα στους συνταξιούχους είναι ένα vote pass πριν την κάλπη»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πίσω Από Τις Γραμμές του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο ήταν το βράδυ της Τρίτης (14/02) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το έκτακτο επίδομα 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο Δ. Μάντζος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα αξιολογήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία και θα σταθούμε το ίδιο αξιακά και υπεύθυνα όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν» κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη συνέπειας επισημαίνοντας ότι «εξελέγη μεταξύ άλλων και για να καταργήσει ή έστω να τροποποιήσει το νόμο Κατρούγακλου. Τρεισήμισι χρόνια μετά, όχι μόνο δεν κατήργησε την προσωπική διαφορά, αλλά οικοδόμησε πάνω σε αυτή και έχει και το δικαίωμα τώρα ο κ. Χατζηδάκης να τάζει αυξήσεις τις οποίες στα ATM οι συνταξιούχοι δεν τις βλέπουν.

Η ΝΔ έχει επιδοθεί επισήμως σε έναν εμπαιγμό μέσω των pass. Αυτό το επίδομα το οποίο δίνεται πάλι εφάπαξ και στη μορφή μιας έκτακτης παροχής, είναι ένα vote pass πριν την κάλπη, το οποίο επ’ ουδενί δεν μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει λόγω της προσωπικής διαφοράς».

Παρουσίασε, παράλληλα, το πλαίσιο θέσεων που αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το οποίο περιλαμβάνει «άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 01/01/2024 με παροχή έως τότε ενός εφάπαξ επιδόματος, πραγματικού όμως, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πληθωριστικές πιέσεις του σήμερα».

«Δημιουργείται και καλλιεργείται μια κουλτούρα επιδοματικής πολιτικής και ενός προτύπου πολίτη-πελάτη ο οποίος απλώνει το χέρι ως επαίτης, παίρνει το μικρό επίδομα και λέει ευχαριστώ στην κάλπη. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι, δίνοντας προεκλογικά επιδόματα, “εξαγοράζει” την εύνοια του εκλογικού σώματος», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος και συνέχισε:

«Εμείς μιλούμε για την επαναφορά της ανταποδοτικότητας στη σύνταξη με άρση των αδικιών των νόμων Κατρούγκαλου-Βρούτση, το ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, και ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το Υπερταμείο που πρέπει να περάσει σε εθνικό έλεγχο μετά από χρόνια έκθεσης στους ξένους πιστωτές ώστε να λειτουργήσουν αυτοί οι πόροι υπέρ του ασφαλιστικού ταμείου και της νέας γενιάς».

Στάθηκε, στη συνέχεια, στα ζητήματα κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ότι το «εμείς έχουμε το παράσημο της συνέπειας και της ειλικρίνειας», φέρνοντας ως παράδειγμα το ιδιωτικό χρέος. «Αν ένα κόμμα προστάτευσε την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς -το κάνει και τώρα με τροπολογία στη Βουλή-, αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ στη πρώτη μεγάλη περίοδο της κρίσης απέναντι σε μία σκληρή τότε τρόικα, όταν διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε αναστολή των πλειστηριασμών. Και καλούμε και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέσαμε το Νοέμβριο και θα επανακαταθέσουμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα υπονοούμενα από μερίδα του Τύπου για άρση της ασυλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι «ζούμε σε ένα κλίμα συνεχών εκβιασμών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που επιθυμούν να πάμε όσο το δυνατόν χειρότερα στις εκλογές για να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά» και τόνισε ότι σήμερα Τετάρτη (15/02) «ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα για την επιχείρηση υποκλοπών, τη συγκάλυψη της θεσμικής εκτροπής, τα fake news στα ΜΜΕ και τη φαλκίδευση των ανεξάρτητων αρχών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Υπάρχει μία ηθελημένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από αυτούς που διακινούν τα σενάρια άρσης ασυλίας. Ουδέποτε έχει υπάρξει αίτημα για άρση, αλλά αίτημα του ίδιου του προέδρουαπό τις 21 Νοεμβρίου να απαντηθεί το εξής: Η επισύνδεση της ΕΥΠ στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη το 2021 παραβίασε ή όχι την ασυλία του ως Ευρωβουλευτή;», ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Μάντζος και πρόσθεσε:

«Βλέπω, παράλληλα, και μία αγωνία να συνδεθεί με άλλες μεγάλες ανοικτές υποθέσεις. Εγώ να θυμίσω ότι στις 21 Νοεμβρίου η κ. Καϊλή δεν είχε συλληφθεί και δεν είχε μιλήσει καν για το Κατάρ. Κάποιοι θέλουν να συνδέσουν να ασύνδετα, να συγκρίνουν τα μήλα με τα πορτοκάλια και να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ».

Ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λογίζεται ως προοδευτικό κόμμα, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αξιόπιστη, προοδευτική εναλλακτική στη δεξιά συντήρηση της ΝΔ. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει στον εαυτό του το ρόλο του προοδευτικού είναι δικαίωμά του. Εμείς λέμε ότι ένα κόμμα το οποίο στη σειρά του άφησε το δικό του βαρύ αποτύπωμα στους θεσμούς, στη δημοκρατία, στις ανεξάρτητες αρχές, στην οικονομία και την κοινωνία, σήμερα δεν μπορεί να απευθύνεται σε έναν λαό λωτοφάγων. Έχουμε μνήμη και συνείδηση».

«Εμείς στεκόμαστε αξιακά στην όχθη της συνέπειας, της δημοκρατίας, των θεσμών, απέναντι στον οπορτουνισμό είτε των μεν είτε των δε. Και αν κάποιοι μας βλέπουν είτε ως δεκανίκια είτε ως εκβιαζόμενους είτε ως σοσιαλαμένους είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς συμμεριζόμαστε και μοιραζόμαστε τις αγωνίες των πολιτών Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι όπως κάνουμε πάντα. Και το κάνουμε με θετικό, μεταρρυθμιστικό, αισιόδοξο, δυναμικό μήνυμα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Είμαστε το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤελική εκδήλωση για «Κλιματική Βουλή»
Επόμενο άρθροΤην Αθήνα επισκέπτεται ο Μπλινκεν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ