Ε. Λιακούλη: «Παίζουν χωρίς ντροπή, με τα όνειρα των παιδιών μας »

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση , κάνοντας λόγο για «ανήθικα παιχνίδια που παίζει σε βάρος χιλιάδων παιδιών» που θα συμμετέχουν στον προεκλογικό γραπτό διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών, άσκησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, η Λαρισαία Βουλευτής, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Στις 4 Μαρτίου, λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας (108.229), συμμετέχουν σε έναν γραπτό διαγωνισμό, που διεξάγεται βάσει καινοφανών όρων, τους οποίους εισήγαγε η Κυβέρνηση. Έναν διαγωνισμό, η προκήρυξη του οποίου δεν περιλαμβάνει ούτε μία θέση διορισμού, γιατί έτσι θέλησε η Ν.Δ.

Έχοντας μελετήσει λεπτομερώς και τις ισχύουσες και τις υπό ψήφιση ρυθμίσεις, αδυνατώ να δώσω πειστική απάντηση στους πολίτες που αγωνιούν, τι “επιτυχών” θα είναι αυτός, που όταν θα κερνάει για την “επιτυχία” του, θα τον ρωτούν “που διορίστηκες” και θα απαντά “δεν διορίστηκα πουθενά, δεν έχουν βγει θέσεις…“.

Θα τον ρωτούν “πότε θα διοριστείς” και θα απαντά “δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, κάποτε θα εκδοθούν Προκηρύξεις, στις οποίες θα κάνω αίτηση, εάν θα έχω τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα ή την εξειδίκευση“.

Θα τον ρωτούν “πόσα χρόνια ακόμα θα είσαι άνεργος” και θα απαντά “μόνο ο Θεός ξέρει“…

Λειτουργώντας πάντοτε θεσμικά, ανέλαβα την πρωτοβουλία και έθεσα το μείζον αυτό ζήτημα, με Ερώτησή μου προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κατά την ακρόαση Φορέων στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, βάσει της νομοθεσίας, ξεκάθαρα απάντησε ότι “επιτυχών του διαγωνισμού δεν σημαίνει προσληφθείς. Εάν για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί επιτυχόντες στον διαγωνισμό, δηλαδή πολλοί άνθρωποι που θα περάσουν τη βάση, με κανένα τρόπο δεν έχουν εξασφαλίσει ότι αυτοί θα προσληφθούν κάπου“.

Η διεξαγωγή προεκλογικού γραπτού διαγωνισμού, στο “παρά πέντε” της ψηφοφορίας, αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο αήθη εμπαιγμό, που θα μπορούσε να σκαρφιστεί η Ν.Δ. Υπόδειγμα πολιτικής αγυρτείας, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μια γενιά απελπισμένων “επιτυχόντων”, χωρίς θέση διορισμού.

Χιλιάδες “επιτυχόντες” – ομήρους, που ο κ. Μητσοτάκης προσδοκά ότι θα ψηφίσουν αναγκαστικά Ν.Δ., ώστε να “καπαρώσουν” μετά βεβαιότητας ότι όντως θα διεξαχθεί μετεκλογικά β’ γύρος. Λαχταρά ψήφους – “λάφυρα” της αγωνίας, μήπως η επόμενη Κυβέρνηση αλλάξει τη γαλάζια νομοθεσία, μήπως “παγώσει” την έκδοση Προκηρύξεων, που υποχρεωτικά θα οδηγήσουν σε προσλήψεις από τη “δεξαμενή” (όπως την χαρακτήρισε ο κ. Βορίδης).

Η Ν.Δ. δεν βλέπει μια “δεξαμενή” ανθρώπων, παρά μόνο μια “δεξαμενή” ψηφοφόρων.

Και αυτή είναι η διαφορά της Σοσιαλδημοκρατίας. Εμείς δεν παίζουμε με την ελπίδα για μια θέση στο όνειρο, 100.000 συμπολιτών μας. Δεν εργαλειοποιούμε ψυχές που πασχίζουν για έναν μισθό και μια ζωή αξιοπρέπειας.

Με απόλυτο σεβασμό στο ρόλο και στην ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ, που άλλωστε αποτελεί μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας, πως -παρά τις γαλάζιες μεθοδεύσεις- δεν θα παραμείνουν για πάντα εγκλωβισμένοι δήθεν “επιτυχόντες” στη “δεξαμενή”, όπου προεκλογικά τους ρίχνει η Ν.Δ.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτις 4 Μαρτίου ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Βήκας Σύμβουλος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ