«Συμφωνία της Άνοιξης» από την ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει το νέο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων με μία οικογενειακή συναυλία. Η υπέροχη ‘Συμφωνία της Άνοιξης’ του Σούμαν σε μια γιορτή του ρομαντικού πνεύματος!

Ο ιδανικός έρωτας που αντιστέκεται και αντιμάχεται τις δυσκολίες της ζωής υπήρξε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς της ρομαντικής εποχής. Ο ιδιοφυής συνθέτης Ρόμπερτ Σούμαν αποτέλεσε την κατ’ εξοχήν προσωποποίηση του ρομαντικού καλλιτέχνη, καθώς βίωσε τον ιδανικό έρωτα, τον υπηρέτησε μέχρι το τέλος ενάντια στην εύθραυστη υγεία του και την ταραχώδη πραγματικότητα, και τον ύμνησε μέσα από τη μουσική του σε κάθε ευκαιρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Συμφωνία της Άνοιξης» μας «ταξιδεύει» σε μια εποχή όπου τα κατακλυσμιαία συναισθήματα, σε συνδυασμό με την ιδανική αισθητική ισορροπία, δημιούργησαν διαχρονικά αριστουργήματα που αγγίζουν σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή.

 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Κορνήλιος Μιχαηλίδης

Κείμενο – παρουσίαση: Κώστας Χάρδας

 

Σάββατο 11 Μαρτίου

ώρα 19:00,

στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

 

Τιμές εισιτηρίων οικογενειακής συναυλίας:

Γενική είσοδος: 10€

Παιδικό: 5€


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μαυρίδης: Απαιτείται Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων
Επόμενο άρθροΗ ΕΕ να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ