Συνεργασία ΤΕΠΑΚ – Kratis στον τομέα της Υγείας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας, σε θέματα υγείας και ασφάλειας των ασθενών, υπογράφηκε μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και της Kratis Training and Consulting Ltd, την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ.

 

Εκ μέρους του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, το Πρωτόκολλο υπέγραψε η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Καρανικόλα, και εκ μέρους του Διευθύνοντα Συμβούλου της Kratis, o Ανώτερος Σύμβουλος και Εκπαιδευτής, κ. Βάσος Λαππά.

 

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Kratis στο ΤΕΠΑΚ, η Δρ Καρανικόλα εξέφρασε τη χαρά της για την επισημοποίηση της συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και ειδικότερα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου, με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς, όπως ανέφερε, στον τομέα της ασφάλειας υπηρεσιών προς τον άνθρωπο, με εξειδίκευση στην ασφάλεια ασθενών και στην ανάπτυξη συστημάτων ασφάλειας που καλύπτουν το ανθρώπινο λάθος στον τομέα της Υγείας.

 

Η Δρ Καρακινόλα αναφέρθηκε, επίσης, στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, καθώς επίσης και στις σημαντικές ευκαιρίες που διανοίγονται για τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ για πρακτική άσκηση και για την μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή τους.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βάσος Λαππά, εξέφρασε και τη δική του χαρά για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ και σημείωσε πως: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για να αξιοποιήσουμε περαιτέρω την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και τεχνογνωσία που διαθέτει η Kratis,  με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας και την αναβάθμιση του επιπέδου της ασφάλειας των ασθενών στην Κύπρο».

 

Ακολούθως, ανέγνωσε ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, κ. Βαγγέλη Δημοσθένους.

 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Δημοσθένους, ανέφερε ότι «είναι γνωστό, τόσο από στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αλλά και της ΕΕ, ότι στις αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ ένας στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο υποφέρει από λάθη επαγγελματιών υγείας. Ακόμα και στην περίπτωση που το ποσοστο αυτό είναι χαμηλότερο στην Κύπρο, σίγουρα έχουμε περιθώριο βελτίωσης».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  ο κ. Δημοσθένους ανέφερε: «Ενώ άλλες χώρες έχουν προχωρήσει στην ασφάλεια ασθενών, φαίνεται ότι στην Κύπρο μάλλον μείναμε πίσω. Γι΄ αυτό, εάν μέσα από τη συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Kratis συμβάλουμε στον περιορισμό αυτού του προβλήματος, θα είμαστε ευτυχείς», κατέληξε.

 

H συνεργασία αναμένεται να συμπεριλάβει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση κοινών  επιστημονικών συνεδρίων και εκπαιδευτικών δράσων προς τον γενικό πληθυσμό, εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα θέματα ασφάλειας ασθενών προς το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΠΑΚ και βιωματικών εργαστηρίων ενδυνάμωσης οργανωσιακής κουλτούρας (team building) στο προσωπικό του Πανεπιστημίου.

 

Περιλαμβάνει, επίσης, την κοινή συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς το προσωπικό υπηρεσιών υγείας και χρηστών υπηρεσιών υγείας, την εκπαίδευση φοιτητών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) σε θέματα ασφάλειας ασθενών και την ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες.

 

Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρευρέθηκαν στελέχη και μέλη του προσωπικού των δύο οργανισμών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ