Καλαφάτης: «Προχωρήσαμε σε σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων για τα άτομα με αναπηρία»

«Με κινητήριο δύναμη την φιλία είμαι βέβαιος ότι η  πράξη της αδελφοποίησης θα αποτελέσει την αρχή για μια ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στους δύο Συλλόγους, με ανταλλαγή επισκέψεων, ιδεών και απόψεων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των συνανθρώπων μας με σύνδρομο down, στην άρση του στίγματος και των διακρίσεων και στην αντιμετώπιση οικονομικών και εργασιακών εμποδίων που δυσχεραίνουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνία», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στην Τελετή Αδελφοποίησης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και του Συλλόγου Συνδρόμου Down της Μπάνια Λούκα.

Και υπογράμμισε: «Ως Κυβέρνηση θέσαμε από πολύ νωρίς σε εφαρμογή ένα Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη συμμετοχή των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας. Προχωρήσαμε από τους πρώτους μήνες της θητείας μας σε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων προβλημάτων για τα άτομα με αναπηρία όπως είναι: Τα Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, οι πολιτικές απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, η Εθνική Πύλη Αναπηρίας, το Μητρώο, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και, βεβαίως, ο Προσωπικός Βοηθός για τα άτομα με Αναπηρία που υπήρξε χρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, ώστε κανείς να μην είναι μόνος του».

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, συνεχάρη τους δύο συλλόγους γιατί όπως τόνισε: «κατορθώσατε να σταθείτε πάνω και πέρα από τις δυσκολίες που δημιουργούν η απόσταση και τα σύνορα αλλά κυρίως γιατί με την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης προτάσσετε το «Όλοι Μαζί μπορούμε». Οι δύο αυτές λέξεις, φέρουν πάνω τους όλο το φορτίο της επιθυμίας και των ανατροπών, της συνεργασίας και της επικοινωνίας, της αλληλοϋποστήριξης και της ελπίδας στον αγώνα που δίνουν οι Σύλλογοι και τα μέλη τους και στις δύο χώρες» επισήμανε.

 

Αναφερόμενος στο έργο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «στέκεται δίπλα στους πολίτες, δίπλα στα Άτομα με Αναπηρίες και μέλη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, αλλά και σε Φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης, με τα προγράμματα «Δημιουργώ» και «ΣτηρίΖΩ». Στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες πράξεις όπως η σημερινή αδελφοποίηση των δύο συλλόγων που ενώνουν τους ανθρώπους από τη Μπάνια Λούκα και την Θεσσαλονίκη και στέλνουν πολλαπλά μηνύματα την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down που ξεπερνούν τα σύνορα, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή». 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΡωσικά πυραυλικά πλήγματα σε Χαρκίβ, Οδησσό, Ντνίπρο, Λουτσκ, Ρίβνε – Για εκρήξεις στο Κίεβο έκανε λόγο ο Κλίτσκο – Τουλάχιστον 6 νεκροί
Επόμενο άρθροΠαραμένει «επισφαλής» η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ