Πρωταγωνιστική συμμετοχή της ΕΕ για το Κυπριακό θα ζητήσει ο Ν. Χριστοδουλίδης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για το Κυπριακό, γι’ αυτή τη νέα μας προσέγγιση για μια πιο ουσιαστική, πιο πρωταγωνιστική συμμετοχή της ΕΕ, ειδικότερα στην παρούσα φάση που το βασικό ζήτημα είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο και να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες» σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε:

«Προσβλέπω στη σημερινή πρώτη μου παρουσία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αυτό αφορά την Ουκρανία, τα ενεργειακά, την οικονομία και ανταγωνιστικότητα, το μεταναστευτικό και μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για το Κυπριακό, γι’ αυτή τη νέα μας προσέγγιση για μια πιο ουσιαστική πιο πρωταγωνιστική συμμετοχή της ΕΕ, ειδικότερα στην παρούσα φάση που το βασικό ζήτημα είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο και να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες.

Οφείλω να αναφέρω ότι είμαι ικανοποιημένος με τα όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής στις χθεσινές συζητήσεις των τριών θεσμικών οργάνων, σήμερα το πρωί στο ΕΛΚ, αλλά και σε συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας. Κι εκείνο που θα γίνει, αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των εκλογών στην Τουρκία, να δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Είναι σημαντικό ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή, αυτή η προσέγγισή μας, χαιρετίζεται κι εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να εργαστούμε μαζί, κι αυτό έχουμε συμφωνήσει, ειδικότερα με την πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο του Συμβουλίου για την υλοποίηση της απόφασης».

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜετά το Πάσχα οι εκλογές – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Επόμενο άρθρο40% αυξημένος ο αριθμός των επισκεπτών στην Athens International Jewellery Show

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ