Αστικοί μύθοι και θρύλοι της Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και το ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς διοργανώνουν εργαστήριο για ενήλικες φίλους των βιβλίων, των χαρτών και των αρχείων την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με θέμα αστικοί μύθοι και θρύλοι της Θεσσαλονίκης, ματιές στην ιστορία και τη μυθολογία της πόλης μέσα από τη χαρτογραφική κληρονομιά

 

Κάθε πόλη και οι κάτοικοί της διαμορφώνονται και επηρεάζονται από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Παράλληλα με την καταγραφή των ιστορικών γεγονότων και την καταμέτρηση, ερμηνεία και κατανόησή τους από την επίσημη ιστοριογραφία, συμβαίνει συχνά να δημιουργούνται και να αναπαράγονται ιστορίες, που διαδίδονται τις περισσότερες φορές προφορικά και συνδέονται συχνά με συγκεκριμένα γεγονότα ή τοπόσημα. Ιστορίες που μπορεί να έχουν μια δόση ιστορικής αλήθειας στον πυρήνα τους, που με την πάροδο του χρόνου εμπλουτίζεται με τη φαντασία των αφηγητών της. Άλλες φορές, μνημεία και απομεινάρια των παλαιών χρόνων, από την αρχαιότητα μέχρι τα νεώτερα χρόνια, οι τραγικές ιστορίες των πρώην ιδιοκτητών σημαντικών κτιρίων, ρομαντικές ιστορίες που σχετίζονται με απαγορευμένους ή ανεκπλήρωτους έρωτες, εμπνέουν τη φαντασία και τη δημιουργία των λεγόμενων «αστικών μύθων».

Ένα εργαστήριο για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με προβολές, συζητήσεις, αφηγήσεις και ματιές στους χάρτες, τις ιστορίες και τους μύθους της πόλης ζούμε, αγαπούμε και ονειρευόμαστε.

 

Info

Τετάρτη 26 Απριλίου, 18:00-20:30

Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη – Πλατεία Ιπποδρομίου

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες-εγγραφές: 2313318709-10


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες μίας καλύτερης προοπτικής
Επόμενο άρθροΓραφείο πρωθυπουργού Ισραήλ: Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι σοβαρή και αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ