«Το νέο παραγωγικό πρότυπο πρέπει να έχει ως στόχο τον οικονομικό πλουραλισμό και την καταπολέμηση των ανισοτήτων – Απαιτείται ένα αποτελεσματικό Αναπτυξιακό Κράτος που θα υλοποιεί ολοκληρωμένες δημόσιες πολιτικές με διαφάνεια και λογοδοσία».

«Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική πρόκληση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε: τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου ΕΝΑ.

«Η ανάπτυξη δεν είναι μια έννοια ουδέτερη. Είναι ιδεολογικά, οικονομικά και κοινωνικά προσδιορισμένη. Σήμερα η ανάπτυξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ταυτίζεται με τα παρωχημένα και αποτυχημένα trickledown economics. Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες κοινωνικές συναινέσεις και για αυτό βασίζεται στον αυταρχισμό», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια και όρους για την ανάπτυξη: «Ενδυνάμωση του ρόλου του κράτους, μετασχηματισμός του σε αναπτυξιακό κράτος. Δεν χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος, χρειαζόμαστε ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος. Υλοποίηση ολοκληρωμένων δημόσιων συμπεριληπτικών πολιτικών και όχι αποσπασματικών μέτρων. Διαβούλευση, λογοδοσία και επιδίωξη συναινέσεων με τα παραγωγικά υποκείμενα. Οικονομικός πλουραλισμός, δηλαδή μια νέα σχέση ισορροπίας μεταξύ κρατικού, ιδιωτικού και κοινωνικού στην οικονομία. Μείωση των ανισοτήτων ως προϋπόθεση για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, αύξηση της εγχώριας παραγόμενης αξίας και ενδυνάμωση συνεργειών και δικτυώσεων. Έμφαση στην τοπική και περιφερειακή διάσταση της ανάπτυξης και αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης».

 

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε: «Η ιστορική στιγμή είναι πάρα πολύ κρίσιμη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την ευκαιρία να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας χωρίς τους σκληρούς καταναγκασμούς της μνημονιακής περιόδου και με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά και μεγαλύτερες υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που θα τον εμπιστευτούν σε αυτή την ιστορική συνθήκη».

«Η οικολογική πρόκληση θέτει πλέον το απόλυτο όριο και μας αναγκάζει να σχεδιάσουμε και να δράσουμε πέρα και έξω από την πεπατημένη», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Δείτε την τοποθέτηση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=u2xFNlcXN0s


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροO Ελληνοαυστραλός επιχειρηματικός επενδυτής Nick Gonios στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας
Επόμενο άρθροΓ. Ραγκούσης: «Tέσσερις ημέρες η κυβέρνηση κρύβεται για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ