Εγκάρδια συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου

Εγκάρδια συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο είχε στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας. «Η συζήτησή μας εστίασε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στην ενέργεια, τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό εντός της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.

Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η διμερής συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν. Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως ενέργεια, επενδύσεις, οικονομία, άμυνα καιι εντός διεθνών οργανισμών, θέματα Πατριαρχείου-προστασία χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, κατά την οποία οποία εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση καταστροφών και η προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του Νίκου Δένδια. Η συζήτηση εστίασε, επίσης, στις διεθνείς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ επιλογή των πολιτών θα γίνει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ