Η επιλογή των πολιτών θα γίνει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα

famelos

«Όλα εξαρτώνται από την ψήφο των πολιτών, αυτοί θα στείλουν το μήνυμα της αλλαγής για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Οι πολίτες θα επιλέξουν πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους την επόμενη ημέρα για να έχουν δηλαδή δικαίωμα στην πρόοδο, άρα δουλειά, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, διαφάνεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Φυσικά και δεν είναι όμως όλα ανοιχτά. Δηλαδή για λόγους προγράμματος αλλά και πολιτικής ταυτότητας, δηλαδή επί της αρχής, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη ΝΔ ή συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις αλλά, μόνο με προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός προοδευτικού φιλολαϊκού προγράμματος» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο Fm» και στο δημοσιογράφο, Ν. Γιώτη.

Για το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων σχολίασε ότι: «μεγάλος αριθμός πολιτών αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, πολλοί κλείνουν το τηλέφωνο και δεν απαντούν, πολλοί αμφιταλαντεύονται. Όμως ακόμα και η αξία της πολιτικοποίησης και η ίδια η πολιτική αμφισβητούνται. Εμείς θέλουμε οι πολίτες να πάνε στην κάλπη, να επιλέξουν πολιτικές για τη δική τους ζωή για να μην αποφασίζουν άλλοι οπότε, και τα πολιτικά κόμματα στη συνέχεια δεν μπορούν παρά να σεβαστούν το αποτέλεσμα της κάλπης. Εμείς εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν αλλαγή στη στάση των πολιτών έναντι των πολιτικών κομμάτων και την αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δείχνουν και την πλειοψηφική βούληση της κοινωνίας να αλλάξουν τα πράγματα και να πάνε καλύτερα».

Υπογράμμισε πως το να φύγει το συντομότερο η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το κεντρικό επίδικο των εκλογών. «Μία κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη που τέσσερα (4) χρόνια δεν ήξερε για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, δεν ήξερε για τις υποκλοπές, δεν ήξερε για τα υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, τώρα δεν ήξερε για τον σιδηρόδρομο. Ο κος Μητσοτάκης παραδίδει μία Ελλάδα πιο αδύναμη, φτωχότερη και πιο ανασφαλή από αυτή που παρέλαβε».

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί φορολόγησης με αφορμή λεγόμενα του Γιάννη Δραγασάκη, ο Σ.Φάμελλος επισήμανε πως: «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα φορολογήσει τα έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ των υπερκερδών στο ρεύμα και στα διυλιστήρια και θα μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο ευρωπαϊκό όριο με αυτά τα χρήματα. Θα επανέλθει το Δ στη ΔΕΗ, θα μειωθεί η τιμή ρεύματος αλλά και ο ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Άρα φθηνότερο ρεύμα, φθηνότερα καύσιμα, φθηνότερα τρόφιμα. Πράγματι χρειαζόμαστε αλλαγή στη φορολογική πολιτική, αυτό είπε και ο Γιάννης Δραγασάκης. Αυτό είναι Δικαιοσύνη, έτσι στηρίζουμε την κοινωνία. Έτσι μειώνονται οι φόροι για τα χαμηλά και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα».

Ερωτηθείς για την απόφαση της Ευρώπης να μη χρηματοδοτεί φράχτες ξεκαθάρισε πως:

«Η πλειοψηφία των κυβερνήσεων των κρατών μελών, εκτός από την κ. Μελόνι και τον κ. Όρμπαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και οι ομάδες των σοσιαλιστών, των αριστερών, τους πρασίνων, των φιλελευθέρων και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, ψήφισαν κατά της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για φράχτες. Αυτή είναι πάγια ευρωπαϊκή θέση. Είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φαντάζομαι και του επιτρόπου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κος Μητσοτάκης φαίνεται να διαχωρίζεται από την πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και να συντάσσεται με την κ. Μελόνι και τον κ. Όρμπαν. Νομίζω όμως ότι δεν θέλουμε να ανήκουμε σε αυτό το μπλοκ. Δεν είναι αυτή η λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και είναι λαϊκισμός να επιχειρείται αυτό».

Όσον αφορά τέλος την εθνική ασφάλεια ξεκαθάρισε ότι: «εμείς θέλουμε μία ΕΥΠ που να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια και όχι μία ΕΥΠ που παρακολουθεί τον Αρχηγό του στρατού. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί με τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Προφανώς δεν θα αφήσουμε, όπως δεν αφήσαμε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επί ΝΔ άλλωστε «σουλάτσαρε» στο Αιγαίο του Oruc Reis, ενώ όταν, επί ΣΥΡΙΖΑ, το Μπαρμπαρόσα είχε βγει να κάνει έρευνες στα νοτιοανατολικά της χώρας οι ελληνικές φρεγάτες ήταν εκεί. Από την άλλη εμείς στο μεταναστευτικό δεν θέλουμε η Ελλάδα να λειτουργεί ως δεσμοφύλακας και αποθήκη ψυχών. Πρέπει να αλλάξει άμεσα η ευρωπαϊκή πολιτική και να έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ισότιμο μερίδιο στη φιλοξενία, στην ένταξη, και στη μετεγκατάσταση προσφύγων».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Ανατόλια – Η φωτεινή μνήμη του Πόντου»
Επόμενο άρθροΕγκάρδια συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ