Καλούπια έργα τέχνης

Το f14-κοινόν φωτογράφων παρουσιάζει την έκθεση «καλάπους…» του μέλους του f14 Βασίλη Βαρσακέλη. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 31 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2023.

 

«Ο φωτογράφος Βασίλης Βαρσακέλης με πάθος, αφοσίωση και ενέργεια, μεταμορφώνει μέσα από την

καλλιτεχνική του έμπνευση τα παλιά καλαπόδια σε μοναδικά κάδρα. Μετατρέπει τα καλούπια πάνω στα οποία φτιάχνονταν τα παπούτσια από τους υποδηματοποιούς σε ένα αντικείμενο τέχνης.

Οι ρεαλιστικές και ταυτόχρονα ιδεαλιστικές φωτογραφίες των καλαποδιών, του βιοτεχνικού χώρου, των εργαζομένων προδίδουν την ιδιαιτερότητα μιας τέχνης που δεν υπάρχει πια. Τα παραδοσιακά

επαγγέλματα είναι φορείς Πολιτισμού, έχουν ένα καλλιτεχνικό άγγιγμα. Τα εργαλεία έχουν τη δική τους ψυχή, διηγούνται τη δική τους ιστορία, αποκαλύπτουν τη χρησιμότητα, το μέγεθος, τη συλλογή, το πνεύμα εκείνης της εποχής.

Ο Βαρσακέλης, με τη διεισδυτική ματιά του, μας μεταφέρει με εκπληκτικές φωτογραφίες στο χωροχρόνο. Χαρίζει ένα τόνο θύμησης από συναισθήματα και βιώματα ανθρώπων, γιατί πιστεύει στη δύναμη της εικόνας που μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον άνθρωπο. Καταθέτει ένα έργο-παρακαταθήκη στη συλλογική μνήμη, σε μια προσπάθεια ενάντια στην κυριαρχία του τυποποιημένου και υπέρ του

χειροποίητου. Με τα μάτια της ψυχής, μέσα από έναν φωτογραφικό φακό, ο Βασίλης Βαρσακέλης γίνεται η φωνή εκείνων των ανθρώπων».

Νίκη Γκίζη

συγγραφέας, πολιτισμολόγος

 

Διάρκεια έκθεσης

31 Μαρτίου 2023 – 31 Μαΐου 2023

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 19:00 – 22:00

Κλειστά 10-23.04.2023

 

f14 κοινόν φωτογράφων

Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά

Τ│2310244714, 6932968574, 6970656797


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροThessaloniki Wine Show
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνιστά αναίρεση της βούλησης του λαού»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ