Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στο Παρίσι, όπου αύριο θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Emmanuel Macron.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αφιχθεί αύριο, στις 2μ.μ. (ώρα Κύπρου) στο Προεδρικό Μέγαρο (Elysee), στο Παρίσι, όπου θα τον υποδεχθεί ο Γάλλος ομόλογός του.

Οι δύο Προέδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το γεύμα εργασίας και την κατ΄ιδίαν συνάντηση είναι το Κυπριακό και η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη λύσης, οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ουκρανία, θέματα που άπτονται της ατζέντας της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Μεταναστευτικού και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο με μέλη της κυπριακής παροικίας στο Παρίσι.

Την επομένη, 4 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί ανώτατα στελέχη της εταιρείας TOTAL.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου θα παραστεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Στο Παρίσι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι κ. Γιώργος Σιακαλλής, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο«Stop» της UEFA σε elite ξένους διαιτητές στη Super League

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ