Κ. Ζέρβας για Νίκο Γκάλη: Έφερε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, έφερε το μπάσκετ ψηλά στη χώρα μας

Στην τελετή αναγόρευσης του Νίκου Γκάλη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ παρέστη χθες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Τι να πει κανείς για τον Νίκο Γκάλη; Ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο και πηγαίναμε απέναντι στο Παλαί ντε Σπορ στις προπονήσεις. Για πρώτη φορά βλέπαμε έναν αθλητή αυτού του επιπέδου να βγαίνει πρώτος, να κάνει την προπόνηση και να κάθεται, ενώ είχε τελειώσει η προπόνηση, να κάνει εκατοντάδες σουτ. Αυτό που μας είχε εντυπωσιάσει τότε, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ήταν ο επαγγελματισμός αυτού του μεγάλου αθλητή, που συνέβαλε στο να δούμε τον αθλητισμό υπό ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα.

Για αυτό αλλά και για πολλούς άλλους λόγους -γιατί έφερε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, έφερε το μπάσκετ τόσο ψηλά στη χώρα μας με τα εθνικά χρώματα, με αυτές τις διακρίσεις ίσως και για πρώτη φορά στην αθλητική μας ιστορία- του αξίζουν πολλές τιμές και χαίρομαι που το ΑΠΘ τον αναγορεύει Επίτιμο Διδάκτορα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι κοντά σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο κ. Ζέρβας.

Προηγούμενο άρθροΦωτοβολταϊκά στη Στέγη: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως και 16.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΟ Τσίπρας παρουσιάζει σήμερα στο Λαύριο το «συμβόλαιο για την αλλαγή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ