Η Ελλάδα χρειάζεται ασφάλεια και σταθερότητα και μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών

Με μία αναφορά στο συνέδριο της REScoop.eu, της ένωσης των ευρωπαϊκών ενεργειακών κοινοτήτων στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα και συμμετείχε ο ίδιος ξεκίνησε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και στους δημοσιογράφους, Σ.Γκαντώνα και Θ.Φουσκίδη, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ένα «εργαλείο» για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και γενικά των τοπικών κοινωνιών στην ενεργειακή μετάβαση, μέσω της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Ένα «εργαλείο» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με το ν. 4513, που όμως αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα ή και εμπόδια επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια σε προσιτές τιμές είναι ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον, κυριολεκτικά την επιβίωση όλων μας, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας».

Ερωτηθείς για το επίδομα των 150 ευρώ για τους νέους που ενηλικιώνονται που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δύο μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές σχολίασε ότι: «γεννά ερωτηματικά η κίνηση μίας κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα για τους νέους, όταν προεκλογικά το 2019, ο κος Μητσοτάκης μιλούσε για καλές και νέες δουλειές, να δώσει άλλο ένα επίδομα ή χαρτζιλίκι μόλις 150 ευρώ στους νέους που ενηλικιώνονται δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Φαίνεται ότι η πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ώθησαν την κυβέρνηση να δώσει αυτό το επίδομα. Οι νέοι θέλουν όμως προοπτική και καλές δουλειές και όχι επιδόματα. Είναι υποκριτικό επίσης να υπόσχεται ο κος Μητσοτάκης ό,τι είχε εξαγγείλει το 2019 και δεν υλοποίησε σε μία τετραετία».

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων σημείωσε ότι: «η συζήτηση για τις εκλογές πρέπει να επικεντρώνεται στα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι πρέπει να ψηφίσουν για να έχουν μία καλύτερη ζωή την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες μάλιστα διαχρονικά, όπως έχει αποδεχθεί, υποεκτιμούν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς η συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τη μέτρηση πρόθεσης ψήφου των πολιτών πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τον μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων όσο και πολιτών που δεν απαντούν αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων».

Ο Σ.Φάμελλος πρόσθεσε πως: «η «δημοσκόπηση» που κάνουμε εμείς στην κοινωνία που συνομιλούμε με πολίτες καθημερινά μάς δείχνει ότι ακόμη και δεξιοί ψηφοφόροι, στη δική μου Περιφέρεια για παράδειγμα, στη Β’ Θεσσαλονίκης, μάς λένε κάντε κάτι για να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ότι δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, με το ρουσφέτι, την αδιαφάνεια, την έλλειψη ασφάλειας που αποκάλυψε η τραγωδία στα Τέμπη. Σε όλα αυτά προστίθενται και τα σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτά τα θέματα συζητάει η κοινωνία. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποδομηθεί στην κοινωνία».

Αναφέρθηκε αναλυτικά τέλος στις μετεκλογικές συνεργασίες: «το αποτέλεσμα της κάλπης, το μήνυμα που θα στείλουν με την ψήφο τους οι πολίτες θα κρίνει και πώς θα διαμορφωθούν και οι συνεργασίες των κομμάτων μετεκλογικά. Αν για παράδειγμα οι πολίτες αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα θα μπορούσε ο κος Ανδρουλάκης να μη σεβαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης και να ζητήσει να μην αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας; Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών αν αυτό δείχνει προς μία προοδευτική διέξοδο για την Ελλάδα, μέσω της δυνατότητας σχηματισμού μίας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Αν λοιπόν βγαίνουν τα νούμερα και υπάρχει η κοινωνική βούληση, υπάρχει η δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση σε μία προγραμματική βάση. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές μπορεί να διασφαλίσει ότι, την επόμενη μέρα των εκλογών, η ελληνική κοινωνία θα γλιτώσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και ότι θα σχηματιστεί μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

«Είναι λογικό προεκλογικά όλα τα πολιτικά κόμματα να υιοθετούν «αυστηρές» πολιτικές γραμμές ώστε να οριοθετήσουν τη σφαίρα επιρροής τους και τους ψηφοφόρους τους αλλά, η συζήτηση, αφού θα κλείσουν οι κάλπες, θα γίνει σε άλλη βάση με οδηγό το μήνυμα που θα έχουν στείλει οι πολίτες. Ο κος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που προσπαθεί να μεταφέρει τη δική του ανασφάλεια στην κοινωνία και στη χώρα κάνοντας λόγο για δεύτερες και τρίτες εκλογές. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται ασφάλεια και σταθερότητα και μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο των νέων με άπαξ χαρτζιλίκι;
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: «Η μοίρα της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με τη μοίρα της Ευρώπης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ