Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 11 ετών στον 65χρονο για την επίθεση με σπαθί σαμουράι σε 48χρονο

Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε ο 65χρονος που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα σε έναν 48χρονο με σπαθί σαμουράι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επιστρέφει στις φυλακές.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2022 στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο 48χρονος νοσηλεύτηκε στην εντατική ενός σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο αφορμή για την επίθεση στάθηκε μία παρατήρηση που έκανε στον κατηγορούμενο για τα σάπια κρέατα που πετούσε στο πρώην στρατόπεδο, στο οποίο σύχναζαν πολίτες με τα κατοικίδιά τους, ενώ από αυτά τα κρέατα φέρεται να τρέφονταν και αδέσποτα.

«Κόντεψα να χάσω τη ζωή μου», είπε ο 48χρονος άνδρας καταθέτοντας στο δικαστήριο. «Μου κάρφωσε το σπαθί τύπου Κατάνα κάτω από τον αφαλό. Μετά έφυγε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά μετά έχασα την αναπνοή του. Το μόνο που του είχα πει είναι να μην πετάει σάπια κρέατα στα σκυλιά», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο 48χρονος προσπάθησε να τον χτυπήσει πρώτος και μάλιστα με ένα σακίδιο που ήταν γεμάτο πέτρες.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και ο ίδιος επιστρέφει στη φυλακή.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έρχεται το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Επταπυργίου με έξι παραγωγές και δώδεκα παραστάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ