Γιάννης Ταχματζίδης: Με βάθος τετραετίας και στραμμένο στην κοινωνία το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ταχματζίδης στην εκπομπή «Εκλογική Περιφέρεια» της ΕΡΤ3.

«Οι συνεργασίες που δοκιμάστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου εφαρμόστηκε η απλή αναλογική περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν παρά βοήθησαν στη λειτουργία.

Μπορεί η απλή αναλογική να φαίνεται κάτι ιδεατό και δημοκρατικό, ωστόσο στην πράξη αλλοιώνεται και υποδαυλίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχματζίδης.

Παράλληλα επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αναλίσκεται στο «ποιος θα πάει με ποιον, ποιος θα είναι πρωθυπουργός, τι χαρακτηριστικά θα έχει κτλ.».

Ο Γιάννης Ταχματζίδης χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «στραμμένο προς την κοινωνία» και με «βάθος τετραετίας».

Όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, το κυριότερο πρόβλημα της κοινωνίας την τρέχουσα περίοδο είναι η ακρίβεια, αφού μετά από με δεκαετή οικονομική κρίση με μνημόνια, ήρθε η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, πιέζοντας το πορτοφόλι του μέσου ελληνικού νοικοκυριού.

Όπως είπε, «αυτό μπορεί να βελτιωθεί εάν βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας ακόμα περισσότερο. Και εκεί στοχεύει η Νέα Δημοκρατία και για αυτό βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις, έχουν μειωθεί οι φόροι, έχει αυξηθεί το εισόδημα το οποίο όμως δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που υπάρχει. Η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξουν επενδύσεις και εκεί βλέπουμε καθημερινά το ποσοστό να αυξάνεται και εφόσον καταπολεμηθεί ακόμα περισσότερο η ανεργία και αυξηθούν και άλλο οι μισθοί. Για αυτό το πρόγραμμα της ΝΔ είναι στραμμένο προς την κοινωνία, γιατί αφορά την παιδεία, την οικονομία και κυρίως την υγεία».

Είπε μάλιστα, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν πλειοδοτεί και δεν δίνει νούμερα που είναι εφικτά.

«Αυτό που ισχύει στη Νέα Δημοκρατία είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων», υπογράμμισε ο κ. Ταχματζίδης, ενώ είπε πως «με τους δείκτες που έχει η οικονομία επιτρέπονται οι κοινωνικές παροχές που προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ».

Μιλώντας για την ψήφο των νέων στις προσεχείς εκλογές ο κ. Ταχματζίδης έκανε λόγο για «αχαρτογράφητο πεδίο», ενώ όπως τόνισε «οι νέοι λειτουργούν με το θυμικό, δεν λειτουργούν με τη λογική και αυτό είναι επικίνδυνο και ανησυχητικό για το τι θα κάνουν». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία προσέγγισης των νέων από όλα τα κόμματα και όχι συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, ο Γιάννης Ταχματζίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πλειοδοσία υποσχέσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που όπως είπε «δεν έχουν αντίκρισμα», αφού σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είμαστε στο σημείο που θα μπορούμε να υποσχόμαστε ό,τι θέλουμε».

Ωστόσο ο κ. Ταχματζίδης σημείωσε δε ότι οι υποσχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν ότι «εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει ότι οι δείκτες της οικονομίας είναι καλύτεροι».

Προηγούμενο άρθρο9 Μαΐου: Τι συνέβη σαν σήμερα
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ