Δεν μπορεί άλλο η Ελλάδα να είναι μία χώρα κολλητών και της Μητσοτάκης ΑΕ

«Η ΝΔ προσπαθεί να μετατοπίσει τη συζήτηση από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες σε διάφορα φανταστικά υποθετικά σενάρια. Προσπαθεί να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σκοπό να μη συζητάμε για τα δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη που απολαμβάνουν τράπεζες, διυλιστήρια, εταιρείες ενέργειας, σούπερ μάρκετ αλλά  και την ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες και οδηγεί σε φτωχοποίηση μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Ο κος Μητσοτάκης δημιουργεί «μπαμπούλες» επειδή δεν υπάρχει θετικό έργο της κυβέρνησής του για να το αναδείξει. Η πραγματικότητα είναι επίσης ότι η ΝΔ είναι μία πολιτική δύναμη που έβαλε τη χώρα στη χρεωκοπία και στα μνημόνια και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες των πολιτών έβγαλε τη χώρα από τη μνημονιακή ασφυξία. Έχει αποδείξει ακόμη στην πράξη ποιο πολιτικό κόμμα μπορεί να κάνει χρηστή διαχείριση των δημοσιονομικών αφού, άφησε γεμάτα τα άδεια ταμεία που παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αυξήσει σήμερα περί σαράντα (40) δισ. ευρώ», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» και στους δημοσιογράφους, Α. Γιάμαλη και Γ. Παγάνη.

Σημείωσε πως οι αλλαγές, οι προσθήκες που κάνει ο κος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα της ΝΔ λίγες μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν αφενός τον πανικό της ΝΔ και αφετέρου ότι οι παροχές που τάζει στους νέους, στους δημόσιους υπαλλήλους και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεν είναι κοστολογημένες παρεμβάσεις. «Αναδεικνύουν επίσης ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο αλλά ακολουθεί μία αποσπασματική και πρόχειρη πολιτική αλλά συγχρόνως καταστροφική για την πλειονότητα των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, όπως έχει διαφανεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Σχολίασε επίσης πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει μία Ελλάδα πιο φτωχή, πιο ανασφαλή και με λιγότερη δημοκρατία και ένα πληγωμένο κράτος δικαίου. Εκθέσεις και επισημάνσεις της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις PEGA είναι κόλαφος για την Ελλάδα. Τα ευρήματα της Επιτροπής PEGA επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων με το παράνομο κακόβολο λογισμικό το οποίο και εξαγόταν σε άλλες χώρες με ευθύνη της κυβέρνησης. «Γνωρίζετε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου παρακολουθείται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων όπως συνέβη στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ακόμη δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο παρακολουθείτο;», πρόσθεσε.

Σχετικά με το από πού θα αντλήσει κεφάλαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να υλοποιήσει το πρόγραμμα των 50 ημερών απάντησε με παραδείγματα: «Είναι προφανές ότι πρέπει να ανακατευθύνουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης όταν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει 1 δισ. ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή σε μία εταιρεία που εδώ και τόσο χρόνια δεν έχει ολοκληρώσει τη βασική της υποχρέωση να παράξει χρυσό ενώ έχει προχωρήσει σε σοβαρότατες περιβαλλοντικές παραβάσεις. Από το Ταμείο Ανάκαμψης μάλιστα απουσιάζει παντελώς η Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό το 1 δισ. ευρώ θα μπορούσε να γίνει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που ενεργοποιεί και τον κατασκευαστικό κλάδο και πολλούς επαγγελματίες τεχνικούς και μηχανικούς και οφέλη για τους πολίτες, προς όφελος όλων δηλαδή. Ή να χρηματοδοτήσει κάποιο αναπτυξιακό έργο υποδομής για τη Θεσσαλονίκη».

Στάθηκε στα υπερέσοδα ύψους 4,5 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ, την υπερφορολόγηση, την κρατική αισχροκέρδεια στις πλάτες των καταναλωτών και συμπέρανε ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα. Σημείωσε ακόμη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στους καταναλωτές από τα υπερκέρδη των δύο διυλιστηρίων ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το 2022, ούτε από τα 3,5 δισ. ευρώ των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών εν μέσω ακραίας κρίσης ακρίβειας. Αντιθέτως η κυβέρνηση καθυστερεί τη φορολόγησή τους και προσπαθεί διαρκώς να μειώσει το ποσό που θα επιστραφεί στους πολίτες. Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και ο μηδενισμός του στο αγροτικό πετρέλαιο είναι ένα μέτρο που κοστίζει περί το 1,5 δισ. ευρώ και άρα θα μπορούσε το κόστος αυτό να καλυφθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών. Κεφάλαια μπορούν τέλος να προέλθουν και από τον περιορισμό της «ρεμούλας». 8,5 δισ. ευρώ φτάνουν οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε ότι: «μία τίμια κυβέρνηση μπορεί να βρει πόρους από τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να το κάνουμε, όπως κάναμε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι σε αυτό είναι η εμπειρία από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη που εφάρμοσε άδικη πολιτική για τους πολλούς και επωφελή μόνο για τους λίγους και τους κολλητούς του Μεγάρου Μαξίμου και τα γαλάζια παιδιά. Δεν μπορούμε άλλο να είμαστε μία χώρα κολλητών και της Μητσοτάκης ΑΕ».

Σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει φανταστικά σενάρια περί τοπικών νομισμάτων ξεκαθάρισε ότι: «η ΝΔ ψάχνει να βρει ψύλλους στα άχυρα όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει φωτιά στον σιτοβολώνα. Κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα, έχει αυξήσει το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος. Και μάς κάνουν αντιπολίτευση με υποθέσεις».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο κος Τσακαλώτος έχει συνυπογράψει και συνδιαμορφώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη τετραετία, καθώς και ότι ήταν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών που ρύθμισε το χρέος, άφησε γεμάτα ταμεία και διασφάλισε τη δημοσιονομική σταθερότητα όταν ο κος Σόιμπλε ήθελε να βγούμε από το ευρώ. «Μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ενώ, ο κος Μητσοτάκης είναι αυτός που μάς οδηγεί μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα όσον αφορά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο κος Μητσοτάκης και αυτό είναι κάτι που βιώνουν κάθε μέρα και γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Διέψευσε κατηγορηματικά τέλος τα όσα ακούγονται περί πιθανότητας συνεργασίας με την ελληνική λύση: «Οι προτάσεις μας είναι ξεκάθαρες. Με τη δεξιά πολυκατοικία συνομιλεί ο κος Μητσοτάκης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος για να έχει προοπτική και σταθερότητα η Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜαθητές από το Πολέμι και τη Βουδαπέστη ένωσαν δυνάμεις για το περιβάλλον
Επόμενο άρθροΤα παιζεί όλα για όλα ο Ερντογάν πριν τις εκλογές στην Τουρκία – Υπόσχεται νέο Σύνταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ