Γιάννης Αμανατίδης: Να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

«Παρά την αυξομείωση της έντασης, η στρατηγική της Τουρκίας δεν αλλάζει, μπορεί να αλλάζει τακτική, όχι όμως στρατηγική» επισήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στο ρ/σ «Real fm».

«Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς και εμείς πρέπει να θέτουμε σαφείς κόκκινες γραμμές με σκοπό την επίλυση της μοναδικής μας διαφοράς για την ΑΟΖ, στη Χάγη» σημείωσε, ενώ επέκρινε την αλλαγή δόγματος από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετέβαλε το ρόλο της χώρας μας από πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης, «σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, πιστό, πρόθυμο και δεδομένο εταίρο».

Μίλησε, όμως, και για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την στροφή που έκανε εξαιτίας της πανδημίας, ως προς την σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία, επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολιτική της που αποδυνάμωσε, αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και επέτεινε την ενεργειακή ακρίβεια.

«Πρέπει να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα» υποστήριξε και να μην βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις ως προς τη δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου με άμεσα θιγόμενους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, όπως καταδεικνύει σειρά εκθέσεων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Ερωτηθείς δε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε στην απάντησή του πως η ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη επέτρεψε την «τουρκική διεισδυτικότητα στα Βαλκάνια, ενώ η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας την απέτρεπε».

«Όπως έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, έκανε και ως κυβέρνηση κοιτώντας όχι στο εσωτερικό της χώρας, αλλά το εσωκομματικό της ακροατήριο για τα εθνικά μας θέματα» είπε, χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΔεκαπέντε παιδιά νεκρά και 25 αγνοούμενοι σε ναυάγιο στον ποταμό της Νιγηρίας
Επόμενο άρθροΜ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε με την Τουρκία θέματα κυριαρχίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ