Μαραμής στο Μέγαρο

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει «Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο», μία αφιερωματική συναυλία στο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη με τους Μάριο Φραγκούλη, Θοδωρή Βουτσικάκη και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με το συνθέτη στο πιάνο και τη συμμετοχή των ταλαντούχων τραγουδιστών Ελένης Δημοπούλου, Μέλας Γεροφώτη και Νίκου Κύρτσου. Μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της σπουδαίας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Sani Festival, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

 

Ο μελωδιστής Δημήτρης Μαραμής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχία της φετινής σαιζόν, του μιούζικαλ για παιδιά Γκάρης, το μιούζικαλ και τη μουσική του για τους Εχθρούς, μια ερωτική ιστορία, και τα δύο παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, το μιούζικαλ Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης, αλλά και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Συμπόσιον, έρχεται με εκλεκτούς συνεργάτες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του μιούζικάλ του Ερωτόκριτος, με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο σημαντικά και όμορφα έργα του.

 

Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερμηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και σε απόδοση στα ελληνικά του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007.

 

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική ηλικία, συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης.

 

Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, είναι επίσης σταθεροί συνεργάτες, καθώς με το εξαιρετικό τους ταλέντο έχουν δώσει μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

 

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρους, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς, Σωτήρης Τριβιζάς, κ.ά..


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜωρό γεννήθηκε από το DNA τριών ανθρώπων για πρώτη φορά στη Βρετανία
Επόμενο άρθροΟμιλητής για την Ημέρα της Ευρώπης ο Ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης στη Βουλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ