“Με δυνατό ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα τους”

Στην κοινή συζήτηση για τον «προϋπολογισμό της ΕΕ και τους ίδιους πόρους» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ , τα εξής: «Οι εκθέσεις σχετικά με το “Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας” “κάνουν σκόνη” την προεκλογική προπαγάνδα στην Ελλάδα των “ψευτοσωτήρων” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25. Δεν πρόκειται για “τσουβάλια ευρώ” που πρόκειται να διατεθούν προς όφελος του λαού, αλλά για υπερμνημόνιο.

Φορτώνει τους λαούς με πρόσθετα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2027. Περιλαμβάνει “δημοσιονομική σταθερότητα”, που σημαίνει νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, για την εγγυημένη κερδοφορία των ομίλων ΑΠΕ-ψηφιακής τεχνολογίας· κλιμάκωση της ακρίβειας, του “πληθωρισμού των φτωχών” στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Για την αποπληρωμή των κονδυλίων που θα ξεκοκαλίσουν μεγαλοεπιχειρηματίες και τράπεζες, προστίθενται νέοι “ίδιοι πόροι” – φόροι όπως τα “πράσινα χαράτσια” που ενέκρινε στην προηγούμενη ολομέλεια το Ευρωκοινοβούλιο και υπερψήφισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ∙ νέα “έκτακτη φορολογία” για το λαό λόγω αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ∙ πάνω από 700.000 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών για να θωρακιστούν τράπεζες-funds μπροστά στην διαφαινόμενη νέα καπιταλιστική κρίση».

«Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που σφαγιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα και προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό με “αν” και “όταν”. Με δυνατό ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής της βαρβαρότητας ΕΕ-κυβερνήσεων-αστικών κομμάτων, ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», τόνισε, καταλήγοντας, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

Προηγούμενο άρθροΤι συνέβη σαν σήμερα: 10 Μαΐου
Επόμενο άρθροChiquita: νέα καμπάνια «Ώρα για Chiquita» που αναδεικνύει την μπανάνα ως superfood υλικό για όλα τα γεύματα της ημέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ