Σκέρτσος: “Λάθος τακτική” η βασική κόκκινη γραμμή Ανδρουλάκη – Σοβαρές οι προγραμματικές αποκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ

«Η χώρα πρέπει να κάνει άλματα προς τα εμπρός, να επιταχύνει και όχι να επιβραδύνει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, όταν ερωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν δυνατή μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εάν υποχωρήσει ο πρόεδρός του από τον βασικό όρο που έχει θέσει για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και προχωρήσει αυτό το μετεκλογικό σενάριο στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, αφενός χαρακτήρισε «λάθος τακτική» την βασική κόκκινη γραμμή του κ. Ανδρουλάκη αφετέρου επισήμανε ότι υπάρχουν και σοβαρές προγραμματικές αποκλίσεις που θα δυσχεράνουν το μεταρρυθμιστικό έργο που επιδιώκει η ΝΔ, εάν τα δύο κόμματα συγκυβερνήσουν.

«Έχει χρωματίσει αυτή την τετραετία με έναν απολύτως αρνητικό, καταστροφολογικό τρόπο, ουσιαστικά συγκλίνοντας στο πολιτικό του αφήγημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή δεν είναι μια εποικοδομητική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεταρρύθμιση στον ΕΦΚΑ, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φτιάξει πλέον, στην τετραετία, έναν οργανισμό ασφαλιστικό που δίνει συντάξεις αντί για δύο χρόνια σε δύο μήνες. Αυτή η μεταρρύθμιση που είναι κρίσιμη και αφορά στην οργάνωση και λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας, ενός δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού αλλά και την απόδοση και επιβράβευση των υπαλλήλων που επιταχύνουν τελικά την έκδοση των συντάξεων, καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ διότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ συγκεκριμένη συνδικαλιστική αντίληψη που δεν βλέπει στο πώς θα υπηρετήσουμε τους πολίτες, αλλά πώς θα υπηρετήσουμε τους συνδικαλιστές μέσα στα υπουργεία. Το να μαλώνουμε με το ΠΑΣΟΚ για τα αυτονόητα πράγματα που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο, θεωρώ ότι αποτελεί συνθήκη επιβράδυνσης στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που μένουν ακόμα να γίνουν, για να έχουμε ένα καλύτερο κράτος» συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Συμπερασματικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε «είναι πολύ σοβαρή η κόκκινη γραμμή που έχει θέσει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και προφανώς κόβει κάθε συζήτηση, από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και πάρα πολύ σοβαρές προγραμματικές αποκλίσεις που θα δυσχεράνουν πάρα πολύ τα άλματα που πρέπει να κάνουμε προς τα εμπρός».

«Γι’ αυτό και λέμε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά και να μην πάνε με μια λογική χαλαρής ψήφου, διότι ζητούν και εύλογα ζητούν επιτάχυνση, αλλά θα δουν επιβράδυνση και καθήλωση αν επιλέξουν κόμματα τα οποία δεν υποστηρίζουν γνήσια και με εντιμότητα τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που πρέπει να γίνει στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το κυβερνών κόμμα προσδοκά μια συνολική αναβάθμιση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα στη βάση των δεσμεύσεων που δίνει κάθε κόμμα και των αποτελεσμάτων που φέρνει, όταν αναλαμβάνει μια ευθύνη.

«Και εκεί, αυτό που θέλουμε να θυμίσουμε πηγαίνοντας προς την κάλπη, είναι ότι οι πολίτες έχουν μια επιλογή στα χέρια τους, να επιλέξουν μια πολιτική δύναμη η οποία ήρθε το 2019 στα πράγματα πάλι με την λαϊκή εντολή στα χέρια και είπε ότι εγώ, το 2019, θα μειώσω τους φόρους, θα αυξήσω τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, θα φέρω περισσότερες επενδύσεις, θα φέρω περισσότερες δουλειές, θα φέρω καλύτερες αμοιβές, θα φέρω μια καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος με μεγαλύτερη ασφάλεια στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα, μεγαλύτερη ασφάλεια σε εθνικό επίπεδο ως προς την αναβάθμιση των εξοπλισμών, μια καλύτερη εικόνα και αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει κάποια σημαντικά αποτελέσματα και έχει τιμήσει νομίζω αυτές τις υποσχέσεις που έδωσε» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα, προσέθεσε πως η χώρα έχει κάνει βήματα μπροστά, όμως έχουν σημειωθεί και αστοχίες σημαντικές. «Για τις οποίες δεν κρυβόμαστε. Τις αναγνωρίζουμε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και λέμε ότι είμαστε εδώ για να τις διορθώσουμε και στις πυρκαγιές του 2021 και στις παρακολουθήσεις και στα Τέμπη. Αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ειδικά, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταπολιτευτική ιστορία που βγήκε μπροστά με θάρρος και είπε ότι εδώ αστοχήσαμε, εδώ κάναμε λάθος και σας υπόσχομαι να το διορθώσουμε αυτό το λάθος. Αυτό δεν το έχουμε δει από καμία πολιτική δύναμη και γι’ αυτό λέμε ότι η Ελλάδα για να κάνει αυτά τα άλματα μπροστά πρέπει να συνεχίσει αταλάντευτα με μια κυβέρνηση που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα. Από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι μία Βαβέλ ασυνεννοησίας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Προηγούμενο άρθροΤα παιζεί όλα για όλα ο Ερντογάν πριν τις εκλογές στην Τουρκία – Υπόσχεται νέο Σύνταγμα
Επόμενο άρθρο35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ