Στ. Καλαφάτης: «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών»

«Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών. Δεν έχουμε μια απλή αντιπαράθεση δύο κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βεβαίως να υποβαθμίζουμε τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται περί μιας σύγκρουσης μεταξύ δύο πραγματικών κόσμων. Ούτε καν δυο πολιτικών αντιλήψεων. Έχουμε έναν φαντασιακό και πολύ τοξικό κόσμο που εκφράζεται απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε και έναν κόσμο ρεαλιστικό που ουσιαστικά έχει αποδείξει ότι δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Σταύρος Καλαφάτης στον FM 100 και την εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» με την δημοσιογράφο Έφη Τσαμπάζη.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «H χώρα μας έχει όλες εκείνες τις δυνατότητες να φύγει πραγματικά μπροστά. Και μαζί και η Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος έχει αυτή τη φορά την ευκαιρία να κρίνει, να συγκρίνει και να διακρίνει στο τέλος, ποιος πραγματικά μπορεί να του προσφέρει ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί να δει, για παράδειγμα, τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι υλοποίησε στα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα και κατ΄αντιστοιχία να κάνει τη σύγκριση με αυτό το οποίο έζησε με τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στο έργο του στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε την πρωτοβουλία του για μόνιμο καθαρισμό του Θερμαϊκού, τονίζοντας ότι «Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι για δεκαετίες οι Υπουργοί αγωνιούσαν να βρουν χορηγίες από ιδιώτες ή κάποιον κρατικό οργανισμό για δύο ή τρεις μήνες προκειμένου να επιχορηγηθούν για τη δράση αυτή. Αυτό που καταφέραμε είναι να μπει στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος ένα μόνιμο κονδύλι που αφορά στον καθαρισμό του Θερμαϊκού σε τακτική βάση, ακόμα και προληπτικά».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στην προστασία του δάσους Σέιχ Σου, με την πρωτοβουλία πάνω στην οποία εργάζεται -όπως τόνισε- εδώ και έναν χρόνο και πρόσφατα υπογράφηκε και προγραμματική συμφωνία, «για να προχωρήσουμε σε ήπιες παρεμβάσεις διασύνδεσης του δάσος του Σέιχ Σου με τον αστικό ιστό της πόλης».

«Ενισχύουμε το πράσινο δημιουργώντας ένα πράσινο δαχτυλίδι και τις προσβάσεις εκείνες που θα διευκολύνουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να το επισκεφθούν. Ταυτόχρονα, προχωράμε τον σχεδιασμό για την ανάπλαση της αντιπλημμυρικής τάφρου, μήκους 9,5 χλμ. στην ανατολική πλευρά της πόλης, με περισσότερο πράσινο και περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, ώστε να μετατραπεί σε μια πράσινη διαδρομή, να ενωθεί με το Σέιχ Σου. Και από εκεί να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυτικά, στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, στην αναδάσωση της περιοχής πάνω απ΄το ΤΙΤΑΝ, όπου θα φυτευτούν 300 δέντρα σε έκταση 3 χιλιάδων στρεμμάτων και θα ενωθεί ουσιαστικά εκείνη η περιοχή, το νέο δάσος με στόχο να υπάρχει το πράσινο αυτό δαχτυλίδι που θ΄αγκαλιάζει την πόλη και που θα συμπληρώνει το master plan για τη Θεσσαλονίκη του 2030, που είναι το πόνημα που κάναμε στο Μακεδονίας – Θράκης, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ένα σχέδιο που αφορά το αύριο της πόλης για το 2030 με σημαντικές παρεμβάσεις, έργα και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την πόλη μας και της δίνουν χαρακτήρα πρωταγωνίστριας στην ευρύτερη περιοχή. Δημιουργούμε σοβαρές υποδομές σε επίπεδο περιβάλλοντος, δομών υγείας, υποδομών και αστικών αναπλάσεων που βοηθούν τη λειτουργία της πόλης».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας θα μειώσει την ανεργία.
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: ΠΝΠ για πάγωμα πλειστηριασμών, μείωση ΦΠΑ, ΕΦΚ και κατάργηση της ΕΒΕ στα Πανεπιστήμια, από την 1η μέρα της προοδευτικής κυβέρνησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ