“Χθες οι αρχηγοί ασφυκτιούσαν – Δοκίμασαν τους εαυτούς τους” – Τι αποκάλυψε η Σία Κοσιώνη για το debate των πολιτικών αρχηγών

Η Σία Κοσιώνη που ήταν μία από τους δημοσιογράφους που έλαβε μέρος εκ μέρους του ΣΚΑΪ στην τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών περιέγραψε τι έγινε πίσω από τις κάμερες στην εκπομπή ¨Αταίριαστοι”.

«Δεν ήταν μια άχρηστη διαδικασία, δεν ήταν άχρηστη η συζήτηση, ίσως είχαμε πολύ χαμηλά τον πήχη… Οι ερωτήσεις σε αυτά τα ντιμπέιτ προσπαθούν να δώσουν ζουμί σε μια διαδικασία η οποία εξ ορισμού είναι λίγο άνευρη όπως διεξάγεται. Προσπάθησαν, νομίζω, κι οι αρχηγοί να δώσουν λίγη ζωντάνια χθες. Ήταν πολύ έντονη η αίσθηση που είχα ότι ασφυκτιούσαν, ότι έσκαγαν ότι ήθελε ο ένας να απαντήσει στον άλλο. Ο ένας προκαλούσε τον άλλον, και ο ενδιαφερόμενος κάθε φορά ήθελε να απαντήσει. Επομένως τι έκανε; πατούσε σε άσχετο ερώτημα και έλεγε ‘’θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Βαρουφάκης κλπ’’. Είπα στο τέλος ‘’αφού δείξατε ότι υπάρχει αυτή η διάθεση να το σκεφτείτε για την επόμενη φορά’’. Χθες δοκίμασαν και τους εαυτούς τους… Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ξαναγίνει τέτοιο ντιμπέιτ, το λέω εντελώς ενστικτωδώς… Μού φάνηκαν πολύ έτοιμοι να συζητήσουν μεταξύ τους. Ελπίζω ότι το επόμενο ντιμπέιτ θα έχει διάλογο. Πάντως είναι έτοιμοι, αρκετά ώριμοι να το κάνουν».

Για τη συνεργασία μεταξύ των δημοσιογράφων η Σία Κοσιώνη εξήγησε ότι «δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να συνεννοηθούμε, ήταν πάρα πολύ εύκολη η συνεργασία μας». Αποκάλυψε δε, ότι «είχαμε ούτως ή άλλως συνεννοηθεί από πριν οπού μπορεί ο ένας να ‘’κόψει’’ και ο άλλος να ‘’ράψει’’, για να σώσουμε κάποιες ερωτήσεις».

Το «καρφί» Ανδρουλάκη

Η Σία Κοσιώνη αναφέρθηκε και στη στιγμή που έριξε «καρφί» από το πουθενά ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του σε μια άσχετη follow up ερώτηση ότι «χαίρομαι πάρα πολύ που συμφωνείτε μαζί μας για αλλαγή του τρόπου εκλογής των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς γιατί έτσι θα αλλάξουμε και τον εκλεκτό σας στο νοσοκομείο Σαντορίνης, που είναι ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ». «Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε, και στη συνέχεια αρχίζει και γελάει, γυρίζει στον κ. Μητσοτάκη και του λέει ‘’τουλάχιστον ξέρει από ζυγοστάθμιση”. Και οι ίδιος ο Ανδρουλάκης γέλασε».

«Θετικό κλίμα Μητσοτάκη – Τσίπρα»

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κατέγραψε θετικό κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. «Γνωρίζονται πια οι δυο πολίτικοι αντίπαλοι, έχουν συμπορευτεί στον πολιτικό στίβο για ικανό χρονικό διάστημα που τους επιτρέπει να συμβιώνουν σε τέτοιες διαδικασίες. Δεν λέω ότι γίνανε κολλητοί, δε λέω ότι τα θέματα που τους χωρίζουν και οι προσωπικές βολές εκατέρωθεν, που ενοχλούν οπωσδήποτε, δεν αποτελούν θέμα, άλλα όχι μόνο συμβίωσαν αξιοπρεπώς στο πάνελ, άλλα κάνανε πλάκα μεταξύ τους, κάνανε και ψιλή κουβέντα, ο κ. Τσίπρας στον Μητσοτάκη γύρισε για το βουλκανιζατέρ. Υπήρχε άνεση μεταξύ τους», σε σημείο μάλιστα, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ να τους ρωτήσει αν ετοιμαζόταν… κυβερνητικός συνασπισμός.

Πιο μαζεμένος, συνέχισε η Σία Κοσιώνη, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν η πρώτη του φορά, και ήξερε ότι θα βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Ήταν ήρεμος και προετοιμασμένος, άλλα εξέπεμπε ένα θυμό, μια οργή.

«Παγωμάρα»

Υπήρξε, πρόσθεσε, απίστευτη παγωμάρα ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, τα βλέμματα τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ, όπως υπήρξε και απίστευτη παγωμάρα μεταξύ όλων των υπολοίπων και των κ. Βελόπουλου – Βαρουφάκη.

«Βρήκα λίγο ντεφορμέ τον κ. Βαρουφάκη, συνήθως είναι πιο επικοινωνιακός» είπε. Όπως εκτιμά, διέκρινε μια ενδεχομένη στρατηγική του κ. Βαρουφάκη, ότι ήθελε να πλασαριστεί ως μια πιθανή κυβερνητική δύναμη. «Ο κ. Βελόπουλος μίλαγε στο κοινό του. Η ατάκα νομίζω του κ. Ανδρουλάκη ήταν το ‘’φυλακή’’ (για τις παρακολουθήσεις) θα τροφοδοτήσει τη συζήτηση το επόμενο διάστημα».

Όπως εκτίμησε η δημοσιογράφος, οι δυο «σκληρές» δημοσιογραφικά ειδήσεις ήταν το market pass (επέκτασή του μετεκλογικά) και το άρθρο 16 του κ. Ανδρουλάκη. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι κυβέρνηση δεν φτιάχνεται, συνεννόηση δεν υπάρχει» σχολίασε.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Υπάρχει σοβαρή, προοδευτική εναλλακτική και εγγυήτρια δύναμη της δημοκρατικής και οικονομικής σταθερότητας».
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν, ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ