Δ. Κουτσούμπας (εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ): Ο λαός μπορεί με δυνατό ΚΚΕ να οργανώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές

Δεν είπαμε ότι είναι όλοι ίδιοι, κοινό πρόγραμμα έχουν, …αυτοί είναι, είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, μετά τη διεξαγωγή του ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών.

Είπε ότι όσοι παρακολούθησαν το ντιμπέϊτ πήραν κάποιες απαντήσεις, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται σε ένα ντιμπέϊτ πολιτικών αρχηγών, όπως λέγεται αυτή η ιστορία, χρειάζεται καθημερινός αγώνας, καθημερινή πάλη, αντιμετώπιση των προβλημάτων, το ΚΚΕ υπόσχεται ότι θα είναι εδώ και προεκλογικά και μετεκλογικά γιατί δυνατός πρέπει να είναι ο λαός. Και το ΚΚΕ αν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη θα μπορεί να είναι μπροστά στους αγώνες γιατί τα δύσκολα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας».

Σχολιάζοντας τη φράση του Αλ. Τσίπρα ότι «λέγοντας πως ο κ. Κουτσούμπας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδια κόμματα, αλλά έχουν κοινά προγράμματα, μετατοπίζεται προς το μέτωπο της αλλαγής», είπε «τα κόμματα δεν είναι φωτοτυπίες, έχουν κάποιες διαφορές επιμέρους. Το θέμα είναι στα βασικά, στα κύρια είναι ενάντια σε αυτή την κατάσταση, ενάντια στη βαρβαρότητα; Είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ή υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου; Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα και αυτό το ερώτημα το απευθύνει ο ελληνικός λαός και το απαντάει επίσης. Και πρέπει, επιτέλους, αυτή τη στιγμή να το απαντήσει θετικά: Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός ΚΚΕ».

«’Αλλωστε», πρόσθεσε, «η μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής στις σημερινές εκλογές που στις περισσότερες σχολές είναι με ποσοστά πάνω από 45% με 50% δείχνει τον δρόμο. ‘Αρα μπορούμε. Δεν είναι όλα «ουτοπία», ούτε όλα «όραμα». Όλα μπορούν να γίνουν. Ο ελληνικός λαός ας αποφασίσει ποιούς θέλει να έχει δίπλα του την άλλη μέρα που θα είναι δύσκολη, το λέμε και το υπογράφουμε, που θα είναι αντιλαϊκές οι πολιτικές αυτών που θα βγούν στην κυβέρνηση. Να έχει δυνατό ΚΚΕ, να οργανώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να έχουμε κατακτήσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στα πάντα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας (εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ): Ο λαός θα πάει να ψηφίσει για να βγάλει κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης(εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ): Η τελική αξιολόγηση όλων μας εναπόκειται στην κρίση των πολιτών στις εκλογές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ