Αρχική Παιδεία Φοιτητικές εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα από ΔΑΠ και Πανσπουδαστική

Φοιτητικές εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα από ΔΑΠ και Πανσπουδαστική

Με ιδιαίτερα τεταμένο το ενδιαφέρον στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δεδομένου του χρόνου διεξαγωγής τους – μόλις 10 ημέρες πριν τις βουλευτικές – οι παρατάξεις ΔΑΠ ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα για μία ακόμη φορά

Με διαφορετικά αποτελέσματα για μια ακόμη φορά ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη (10-05-2023) στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας.

Οι συγκεγκριμένες φοιτητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προηγήθηκαν μόλις δέκα ημέρες των βουλευτικών εκλογών της χώρας και άρα δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν αντικείμενο αναλύσεων για το προς τα που θα σταφεί η νεολαία των πανεπιστημίων την μεθεπόμενη Κυριακή, όταν θα κληθεί να αποφασίσει, όχι για τους φοιτητικούς της συλλόγους αυτή τη φορά, αλλά για την νέα κυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έδωσε την πρώτη θέση στον εαυτό της, με με ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής. Από την άλλη μεριά και η Πανσπουδαστική έδωσε στον εαυτό της την «πρωτιά» στην προτίμηση του Σώματος των φοιτητών της χώρας, αναφέροντας ότι είχε και άνοδο κατά 2.134 ψήφους με ποσοστό 35,15% έναντι 23,36% της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Τέλος τα ΕΑΑΚ – Αριστερά σχήματα δίνουν ποσοστό 37,7% στην Πανσπουδαστική και στη ΔΑΠ 27,45%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φοιτητική εκλογική για την οποία έχουν δοθεί διαφορετικά αποτελέσματα από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ και την Πανσπουδαστική. Το ίδιο είχε συμβεί και στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές όπου και πάλι οι δύο παρατάξεις έδιναν η κάθε μία στον ευαυτό της την πρώτη θέση στην προτίμηση του συνόλου των ψηφοφόρων φοιτητών.

Οι καταμετρήσεις των φοιτητικών ψήφων συνεχίζονται και παρουσιάζονται από τους διαδυκτυακούς τόπους των φοιτητικών παρατάξεων, τόσο σε συνεχή ροή όσο και συγκεντρωτικά ανά φοιτητικό σύλλογο.

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Επόμενο άρθροΛαβρόφ: Ειρήνη στην Ουκρανία όταν το θέλουν οι ΗΠΑ – Το Βερολίνο κληρονόμησε ναζιστικά γονίδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ