Δεν έγινε δεκτό το αίτημα Ζελένσκι να μιλήσει μέσω βίντεο στον τελικό της Eurovision

Απορρίφθηκε το αίτημα του του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μιλήσει μέσω βίντεο στον τελικό της Eurovision, σύμφωνα με τον διοργανωτή του μουσικού διαγωνισμού, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πιο συγκεκριμένα, «το αίτημα του Ζελένσκι να απευθυνθεί στο κοινό του διαγωνισμού της Eurovision, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό, γιατί θα παραβίαζε τους κανόνες της εκδήλωσης», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό.

«Ένας από τους πυλώνες του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης. Αυτή η αρχή απαγορεύει πολιτικές ή παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού» εξήγησε η EBU.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα συμμετάσχουν 26 χώρες, θα περιλαμβάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Ουκρανία και 11 Ουκρανοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου του περσινού νικητή, της Kalush Orchestra, δήλωσε η EBU.

Επίσης, μέσα από ένα βίντεο που θα μεταδοθεί για την Ουκρανία, οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να δουν ένα μνημείο «σύμβολο ελπίδας» για την Ουκρανία που αποκαλύφθηκε στο Λίβερπουλ και αφορά ένα άγαλμα από αλουμίνιο που αναπαριστά έναν άνδρα να κρατά ένα βιβλίο από το οποίο κυματίζει ένα περιστέρι με την ουκρανική σημαία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, όπως και το 2022.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας: Εστιάζοντας στην Υγεία 75 χρόνια προόδου και προκλήσεων Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Επόμενο άρθροH NASA έστησε έναν… πλανήτη Άρη επί της Γης, για εκπαίδευση αστροναυτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ