Δημήτρης Μάντζος: «Να μάθουν οι πολίτες όχι μόνο πόσο κοστίζουν αλλά και τι κοινωνικό αποτύπωμα έχουν τα προγράμματα των κομμάτων»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας την ατάκα «κερδίζεις, μένεις – χάνεις, φεύγεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «παρατηρώ μία φροντίδα και μία στοργή της Νέας Δημοκρατίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που υποδηλώνει μία στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης να έχει ως κύριο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα τους το χαλάσουμε».

«Είναι οι πολιτικές αυτές οι οποίες πρέπει να μας γλιτώσουν από τα αδιέξοδα και τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Για αυτό μιλάμε για αλλαγή και όχι εναλλαγή στους ρόλους».

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως «εμείς λέμε από την αρχή ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα πρέπει να κοστολογεί και την προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος. Τα ταξίδια που κάνουν οι Γενικοί Γραμματείς, οι Ειδικοί Γραμματείς και οι διοικητές οργανισμών σε όλη τη χώρα, ουσιαστικά επιβαρύνοντας το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Διαβάσαμε πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι η πολλοστή φορά που ένας θεσμικός φορέας μας μιλά για την ανάγκη θεσμικής υπευθυνότητας. Η ΝΔ ουσιαστικά τάζει αύξηση μισθών μέσα από εσωτερικά δανεικά, μία μη ποιοτική ανάπτυξη. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηγεί πώς θα ταϊστεί η αγελάδα για να δώσει γάλα.

Το πρόγραμμά μας δεν είναι ούτε τηλεφωνικός κατάλογος, ούτε ακορντεόν. Δεν προσθέτουμε ούτε αφαιρούμε παροχές, όπως κάνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τις δημοσκοπικές προβλέψεις. Εμείς έχουμε μία άλλη φιλοσοφία σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Και λέμε ότι, ναι, υπάρχουν οι θεσμικοί φορείς, όχι μόνο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που μπορούν να μετρήσουν τα προγράμματα».

Χαρακτήρισε την άσκηση «απαιτητική, υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο κοστίζει και σε πόσους αφορά, ποιο είναι το κοινωνικό αποτύπωμα. Αν το κάθε μέτρο κατευθύνεται σε έναν διαρθρωτικό μετασχηματισμό της οικονομίας, αν προάγει την εργασία και αν εν τέλει οδηγεί σε μείωση των ανισοτήτων.

Η εμπειρία της κρίσης του 2008-2009 είναι διδακτική. ήτανη δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε στην πτώχευση, άρα οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, πόσο κοστίζει και για ποιους ψηφίζουν. Για τους εαυτούς τους και τους πολλούς ή για λίγους και ισχυρούς;».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας, λέμε ότι λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση να τις υλοποιήσουμε. Υπάρχει και το περιθώριο για δίκαιη φορολογική πολιτική, που δεν είναι η υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων που θα χρηματοδοτεί δήθεν φιλόπτωχες δράσεις τύπου pass προεκλογικά, αλλά ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Και, φυσικά, να υπάρξει ανακατεύθυνση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και κατέληξε:

«Θέλουμε να είμαστε σε μία κυβέρνηση πραγματικής προγραμματικής σύγκλισης και με πρόσωπα κοινής αποδοχής. Αυτοί είναι οι όροι μας. Αν αυτοί δεν αρέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ που ενδιαφέρονται για την προσωπική πολιτική επιβίωση των αρχηγών τους, είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας. Αυτό είναι το δικό μας συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚατρούγκαλος σε Σκέρτσο για αύξηση εισφορών: Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΜεγάλες πυρκαγιές στον Καναδά: Εκκλήσεις για διεθνή βοήθεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ