Η οφειλόμενη παραδοχή ενός σοβαρού λάθους, η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και οι απαιτήσεις της κοινωνίας.

Του Χάρη Φωκά

Βάλθηκαν λυτοί και δεμένοι να ρίξουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην πυρά γιατί ο υφυπουργός του διόρισε τάχα ως σύμβουλο του μια 19χρονη χωρίς πτυχίο. Εύκολα εξηγείται φυσικά αυτή η εμμονή και η εμπάθεια έναντι του ΠτΔ. Βλέπετε τα όσα έγιναν στην προεκλογική περίοδο αλλά και η ήττα στις εκλογές δύσκολα χωνεύονται από κάποιους.

Και βγαίνουν σήμερα και κουνάνε το δάχτυλο επικριτικά αυτοί, που όταν “ήταν στα πράγματα” δεν δίσταζαν να απαιτούν διορισμούς κολλητών, αργομισθίες και “επιδόματα” για να τα αρπάζουν από παντού. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το ΑΚΕΛ από την λίστα των επικριτών του Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι φίλοι της αριστεράς ήταν όμως που φώναζαν για κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια όταν μοίραζε σε συλλόγους και ιδρύματα δημόσιο χρήμα -τα γνωστά “τσιεκκούθκια” (επιταγές). Τα ξεχάσαμε τώρα και “θάβουμε” αδιακρίτως;

Επί της ουσίας τώρα. Δεν διορίστηκε η 19χρονη ως σύμβουλος του υφυπουργού τουρισμού ούτε τα περί συμβολαίου 30000 ευρώ τον χρόνο ισχύουν. Εξάλλου η κοινή λογική υπαγορεύει ότι μια 19χρονη χωρίς πτυχίο και επαγγελματική εμπειρία δεν μπορεί να δίνει εξιδεικευμένες συμβουλές. Διορίστηκε για να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη και βοήθεια στον χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν λάθος; Φυσικά και ήταν και μάλιστα σοβαρό, αφού για την πρόσληψη τέτοιου προσωπικού θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και ΔΕΝ αφορούν διορισμό συμβούλων. Φυσικά τα πιράνχας του τύπου και όχι μόνο έσπευσαν: “Διορισμός 19χρονης χωρίς πτυχίο ως συμβούλου με ετήσιο συμβόλαιο 30000 ευρώ”.. Εμφανής αλλά και τοξική η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων…Πρόσφατα μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει στον τύπο ανάλογες περιπτώσεις διορισμών με αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς όμως να επιδειχθεί η ανάλογη ευαισθησία. Λεπτομέρειες θα μου πείτε αφού ο στόχος επιτεύχθηκε και η “τάτσα” (κηλίδα) έμεινε.

Απόλυτα ορθή η πρωτοβουλία του ΠτΔ για συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή όπως και οι σαφείς οδηγίες που έδωσε στη συνέχεια ώστε να προωθηθεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει αυτά τα θέματα με την μέγιστη διαφάνεια. Αν μη τι άλλο δείχνει άνθρωπο που αναγνωρίζει τα όποια λάθη ή/και παραλείψεις και χωρίς εγωισμούς προσπαθεί να τα απαλείψει ή έστω να τα ελαχιστοποιήσει.

Τέλος, ας γίνει αυτό ένα μάθημα για όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Η ανεργία ειδικά στους νέους μας παραμένει υψηλή, οι συνθήκες εργοδότησης τους δεν είναι πάντα οι καλύτερες, η ανοχή της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας έχει εξαντληθεί, γι’ αυτό θα πρέπει κάποιοι να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί στον χειρισμό τέτοιων ζητημάτων τόσο από νομική αλλά κυρίως από ηθική άποψη.

Προηγούμενο άρθροΠ. Τσαπανίδου: Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές τους δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροKικίλιας: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι προνομιούχοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ