“Καταπέλτης” η εισαγγελέας για τη δολοφονία πατέρα από γιο στη Ρόδο: Τον σκότωσε χωρίς αναστολές

Το εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του στη Ρόδο «δείχνει» η εισαγγελέας για τον 40χρονο Ευάγγελο Κουλιανό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για το φονικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2022.

Στην εισήγηση της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επισημαίνει ότι ο 40χρονος, που είχε βγει μέχρι και στην Αγγελική Νικολούλη, τέλεσε την πράξη του με σχεδιασμό, αιφνιδιασμό του θύματος, οικονομικό κίνητρο και έλλειψη συναισθηματικών αναστολών έναντι του στενού βαθμού συγγένειας αλλά και της μεγάλης ηλικίας του θύματος, αλλά και λόγω των προσπαθειών του να αποκρύψει με κάθε μέσο στοιχεία που τον ενοχοποιούν.

Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου τονίζει μεταξύ άλλων ότι την 14η Ιουνίου 2022 όταν βρέθηκε το πτώμα του Γεωργίου Καριώτη το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε σε πετσέτα επιμελώς τοποθετημένη κάτω από αυτό, η οποία ήταν ποτισμένη με αίμα, ενώ ήταν σκεπασμένος με κουβέρτα, την οποία ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι απομάκρυνε.

Επισημαίνει ότι το θύμα ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, χωρίς προστριβές με γείτονες ή τρίτους, είχε κακές σχέσεις με τον άλλον γιο του και ότι οι σχέσεις του με τον κατηγορούμενο δεν ήταν θερμές, γιατί του ζητούσε συνεχώς δανεικά και διαπληκτίζονταν όταν αργούσε να του τα επιστρέψει. Αναφέρει ακόμη ότι η τσάντα του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάρτιο, βρέθηκε πάνω στον καταψύκτη και δίπλα της μία πετσέτα νοτισμένη με αίμα, ενώ ερυρθά ίχνη (πιθανά υπολείμματα αίματος) βρέθηκαν πάνω στην τσάντα.

Η Εισαγγελέας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αφήνει και αιχμές για το ό,τι δεν εξετάστηκαν πειστήρια όπως τα γάντια του κατηγορούμενου, η τσάντα του, ένας φάκελος, αποτσίγαρα κι ένα σχισμένο πουκάμισο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για υπολείμματα γενετικού υλικού.

Θεωρεί, όπως και η ΕΛΑΣ, ότι το θύμα αιφνιδιάσθηκε από κάποιον που γνώριζε και βρισκόταν ήδη στο σπίτι, που του επιτέθηκε από πίσω, του έφραξε το στόμα και την μύτη με πετσέτα ώστε να τον αδρανοποιήσει, τον έριξε κάτω από πίσω, τον κρατούσε πιέζοντάς τον παρατεταμένα με τα πόδια και το βάρος του στην οσφυϊκή χώρα του έδεσε τα χέρια πισθάγκωνα, για να τον κρατά ακινητοποιημένο, του χτύπησε επανειλημμένα το κεφάλι στο δάπεδο για να επισπεύσει την απώλεια της αντίστασης και των αισθήσεών του και του περιέσφιξε τον λαιμό με σχοινί, κρατώντας τα δύο άκρα του από πίσω σαν χαλινό και τραβώντας τα με δύναμη πίσω από τον λαιμό, έως ότου τον στραγγάλισε.

Τονίζει μάλιστα το ότι ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε στην προανακριτική του απολογία γιατί στην τηλεοπτική εκπομπή ‘‘Φως στο τούνελ” είχε δηλώσει ότι είχε αναγνωρίσει το σχοινί που βρέθηκε στον λαιμό του θύματος, ότι ο πατέρας του το χρησιμοποιούσε και το είχε τοποθετημένο στην αποθήκη της οικίας του και πως η απάντηση του έρχεται σε αντίφαση με προηγούμενο ισχυρισμό του.

Κάνει μάλιστα αναφορά σε μια σειρά από ανακρίβειες ή και αντιφάσεις που υπέπεσε και τις οποίες προσπάθησε να αποδώσει σε απώλεια μνήμης του. Εξηγεί, επίσης, ότι από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού στις εισόδους της Μεσαιωνικής Πόλης διαψεύστηκαν ισχυρισμοί του για την ώρα επίσκεψης του στον πατέρα του ενώ τονίζει πως ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να παράγει ψευδείς αποδείξεις για να συγκαλύψει την πράξη του.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε περιστατικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε χειραγώγηση κι άλλων μαρτύρων από τον κατηγορούμενο ο οποίος είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και είχε πει ψευδώς ότι ο αδελφός του είχε πέσει θύμα επίθεσης από τρίτους στην οικία του πατρός του, κάτι που ο αδελφός του διέψευσε σε συμπληρωματική ένορκη εξέτασή του.

Οπως και η ΕΛΑΣ η Εισαγγελέας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θεωρεί βεβαία την παρουσία του κατηγορουμένου, ως του τελευταίου ατόμου που επισκέφθηκε την οικία του θανόντος.

Αναφέρεται, τέλος, σε κατάθεση μάρτυρα, στα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου και τις θέσεις των χρηστών κινητών τηλεφώνων με έλεγχο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην ύπαρξη δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επιφάνεια γυάλινου ποτηριού, σε αποτύπωμα του κατηγορουμένου στο ποδαρικό του κρεβατιού δίπλα στο οποίο ανευρέθη νεκρό το θύμα.

Προηγούμενο άρθροΜε την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Οι Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν τη χώρα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ