Κουτσούμπας: Αντιμετωπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αστικό και όχι ως «αριστερούτσικο» κόμμα

Ορθά κοφτά απέκλεισε ξανά ο Δημήτρης Κουτσούμπας το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να στηρίξει ή να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι χρειάζεται όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτή, για να στηρίζει, να αποκαλύπτει και να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα.

«Δεν δίνουμε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο πρόσημο κι αν έχει, όποια κι αν είναι αυτή, όπως κι αν ονομάζεται στα πλαίσια αυτού του συστήματος», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μιλώντας το πρωί στο Mega.

«Έχει μεταλλαχθεί πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως έχει μεταλλαχθεί πλήρως σε ένα κυβερνητικό κόμμα, που άλλες φορές προσδιορίζεται ως αστικό σοσιαλδημοκρατικό, κεντροαριστερό και άλλες δημοκρατικό και προοδευτικό.

«Άρα, κι εμείς πλέον τον αντιμετωπίζουμε ως αστικό κόμμα, όχι ως ένα τυχοδιωκτικό, αριστερούτσικο κόμμα που έλεγε κάποτε. Αυτό έχει ξεχαστεί, το έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι δηλαδή», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν παίζεται με «κόμματα-φωτοτυπίες» το δικομματικό παιχνίδι

Για τη διευκρίνισή του στο ντιμπέιτ των αρχηγών πως ποτέ δεν χαρακτήρισε «ίδια» τα κόμματα, σχολίασε πως το δικομματικό παιχνίδι, δεν παίζεται με δύο «κόμματα-φωτοτυπίες».

«Έχουν διαφορές κι όχι μόνο από την παράδοση που προέρχονται, από όποιους χώρους προέρχονται, αλλά έχουν και διαφορές σε κάποιες θέσεις, επιμέρους όμως. Στα βασικά προγραμματικά ζητήματα, στα κεντρικά ζητήματα είναι στην ίδια κατεύθυνση», σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΠιερρακάκης: Στις 9 το βράδυ της Κυριακής το 80% των αποτελεσμάτων
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 100 μέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ