Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Namik Kemal της Τουρκίας

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Namik Kemal της Τουρκίας, Καθηγητή Mumin Sahin, συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στην Πρυτανεία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ενεργοποίηση της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Namik Kemal, η οποία ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2017. Η Συμφωνία προέβλεπε την ανάπτυξη επιστημονικής συνεργασίας και τις ανταλλαγές μελών ΔΕΠ μεταξύ των Τμημάτων Γεωπονίας, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας και Πολιτικών Μηχανικών.

Επίσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε η ανανέωση της Συμφωνίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, διατηρεί 84 ενεργές συμφωνίες με 41 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Τουρκίας.

Το Πανεπιστήμιο Namık Kemal έχει έδρα το Tekirdag (Ραιδεστός) της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 2006 και σήμερα διαθέτει εννέα Σχολές και 32.100 φοιτητές, μεταξύ των οποίων 400 περίπου διεθνείς φοιτητές από 33 χώρες.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Ένα μέτωπο έχουμε. Μέτωπο απέναντι στη φαυλότητα, στην τοξικότητα, στο λαϊκισμό, στον ελιτισμό»
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας: Εστιάζοντας στην Υγεία 75 χρόνια προόδου και προκλήσεων Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ