Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και με εκβιασμούς ή αποστασίες

Προεκλογική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπου και έθεσε εκ νέου τα διλήμματα της κάλπης.

«Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα πήγε μπροστά αυτά τα χρόνια κι εμείς αναρωτιόμαστε σε ποιον τομέα;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ασκώντας δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης. «Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου», σημείωσε.

«Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση έκανε τους πλούσιους και τους ισχυρούς ισχυρότερους, όμως τους μεσαίους και τους φτωχούς φτωχότερους (…) Σήμερα η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια (…) Κατάργησε τη 13η σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν δίνει τα αναδρομικά για τις επικουρικές και τα δώρα», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική, εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη προοπτική», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο Αλλαγής», το οποίο – όπως είπε – απευθύνεται στον λαό, αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις.

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «κάνει σμπαράλια το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις πολιτικές που ακολούθησε στα εργασιακά.

Απευθυνόμενος στους πολίτες του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να κάνει προπαγάνδα και όχι να σας στηρίξει». «Θέλω να σας πω ότι μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, όταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς».

Σχολίασε επικριτικά, στη συνέχεια, τον Άκη Σκέρτσο για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων: «4 χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε όλα τα κόμματα στη Βουλή για να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις (…) Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποστηρίξει ότι είναι πιο πατριώτες οι πολίτες που ψηφίζουν Ν.Δ. από τους πολίτες της προοδευτικής παράταξης».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «εγκατάλειψη του Έβρου». «Δεν αρκούν οι φωτογραφίες δίπλα στον φραχτή (…) Τον φράχτη αυτών δεν θα τον γκρεμίσουμε. Θα γκρεμίσουμε, όμως, τους φράχτες των ανισοτήτων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είπε ότι «όποιος βγει πρώτος θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση». «Το κρίσιμο το βράδυ των εκλογών είναι ποιοι θα πανηγυρίζουν: ο δημοκρατικός λαός ή τα καρτέλ και οι ισχυροί» είπε και συμπλήρωσε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο ανοίγει ο δρόμος την επόμενη για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας».

«Το πιθανότερο είναι ο Μητσοτάκης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με κάθε τρόπο την επόμενη των εκλογών, με εκβιασμούς ή και με αποστασίες», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό το καθεστώς θα ηττηθεί μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε αυτή τη μεγάλη αλλαγή», τόνισε ανατρέχοντας στα πεπραγμένα της κυβέρησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αρχιερέα υποκλοπών» που «άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων» και που δεν «είχε το σθένος να παραιτηθεί». «Αν πάρει λευκή επιταγή για μια δεύτερη τετραετία, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΚρίση γεννήσεων στην Ιταλία: Συρρικνώνονται οι μαθητικές τάξεις
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος για το debate: Όμηρος του ιδεοληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ