Βαρουφάκης από Καρδίτσα: Ζούμε ξανά το 2009 – Εμείς δεν θα γεννήσουμε λεφτά

Την άποψη ότι η χώρα ζει κάτι αντίστοιχο με το 2009 διατύπωσε από την Καρδίτσα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

«Ζούμε ξανά το 2009. Η χώρα είχε ήδη φύγειπρος τον γκρεμό, τα θεμέλιά της ήταν σαθρά και διαλύονταν, πηγαίναμε κατευθείαν για την καταστροφή, και είχαμε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητούσε να θριαμβολογούμε και να ζητωραυγάζουμε που ήμασταν μια θωρακισμένη οικονομία, το ΠΑΣΟΚ μας έλεγε ότι είμαστε στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, και βέβαια ότι υπάρχουν λεφτά και θα γίνουν όλοι πλουσιότεροι. Κάτι αντίστοιχο ζούμε και τώρα» σημείωσε.

Εξαπολύοντας τα βέλη του τόσο προς τη Ν.Δ. όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Μην διακινδυνεύσουμε λέει ο κ. Μητσοτάκης τη σταθερότητα που έχει φέρει η Νέα Δημοκρατία… Ποια σταθερότητα; Και έρχεται ο κ. Τσίπρας με εξαγγελίες, νέα προγράμματα Θεσσαλονίκης, νέες παροχές, δισεκατομμύρια από εδώ, δισεκατομμύρια από εκεί…».

«Εμείς δεν λαϊκίζουμε, δεν λέμε επί παραδείγματι ότι θα σας αυξήσουμε τις συντάξεις, θα τις πάμε στο Θεό. Λέμε ότι τα ταμείο είναι μείον…» πρόσθεσε. Ακόμα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως σε μια χρεωκοπημένη οικονομία, ο ΦΠΑ δεν μπορεί να είναι στο 24%, υψηλότερα και από τη Γερμανία. «Εμείς θα προχωρήσουμε σε ραγδαία μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15% και διαμόρφωση του κατώτατου συντελεστή στο 0%, ώστε τα λαϊκά νοικοκυριά να εξοικονομούν κάθε μήνα χρήματα για την επιβίωσή τους» είπε.

«Εμείς, δεν γεννάμε χρήμα, αυτοί γεννάνε μέσα από τη χρεωκοπία των συνανθρώπων μας. Εμείς δεν κάνουμε εξαγγελίες, θα γεννήσουμε λεφτά και θα σας δώσουμε όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε, μιλάμε συγκεκριμένα, μπορούμε να σας προστατεύσουμε από την λεηλασία, και αυτή είναι η διαφορά που έχουμε με τα τρία μνημονιακά κόμματα» πρόσθεσε.

Μιλώντας στη συνέχεια για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, μετά από σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής του Μέρα25 – Συμμαχία για τη Ρήξη τόνισε πως απαιτούνται πολιτικές που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειώνουν το κόστος παραγωγής, πολιτικές εξυγίανσης της αγοράς, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και από την αρχή υγιείς συνεταιρισμοί.

Προηγούμενο άρθροΗ περίοδος 2023-2027 θα είναι η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ