Αθανασία Αγοραστού “Οι εργαζόμενοι της περιοχής ξέρουν το συμφέρον τους: τώρα ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!”

της Αθανασίας Αγοραστού*


Μέσα από την πορεία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και την πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός, μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι στόχος των κυβερνητικών κομμάτων είναι το κέρδος και όχι η προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.Τώρα όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να συστρατευθούν με το ΚΚΕ.Να σταθούν πλάι σε αυτούς που αγωνίζονται και διεκδικούν. Για ένα ισχυρό ΚΚΕ, με περισσότερους βουλευτές άρα περισσότερα εμπόδια σε όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα έχω βιώσει, μαζί με τους συναδέλφους μου, τους πιο αντιδραστικούς και αντιλαϊκούς νόμους. Νόμοι που έφεραν μεγάλη κινητικότητα των εργαζομένων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργολαβίες, ανεξέλεγκτες υπερωρίες.Εργασία χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις προς τον εργαζόμενο. Οι μόνες δεσμεύσεις είναι στη περαιτέρω κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, χωρίς να δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες των εργαζομένων. Γι’ αυτό δεν παραμυθιαζόμαστε ότι με την αύξηση-ψίχουλα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, τα fuelpass και τα καλάθια της κοροϊδίας θα αυξήσουν το εισόδημα μας. Αλλά όλοι πρέπει να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή μόνιμη δουλειά με ΣΣΕ.

Ως εργαζόμενη στον κλάδο των μεταφορών – logistics βλέπω ξεκάθαρα ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν περισσότερες εστίες αντίστασης και να υψωθεί ένα τείχος κόντρα στην ανάπτυξη που μας έχουν σχεδιάσει. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο «club» των 20 χωρών, για το 2023, (από την 42η θέση το 2018) που προσφέρουν τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες logistics σε όλο τον κόσμο. Κυβέρνηση και παγκόσμια τράπεζα επιβεβαιώνουν την «αποτελεσματικότητα της εθνικής στρατηγικής» που ακολουθείται. Τι εννοούν όμως αποτελεσματικότητα;

  • Εννοούν κέρδη ρεκόρ για τους ομίλους του κλάδου, ενώ οι εργαζόμενοι αμείβονταιμε μισθό λίγο πάνω από τον βασικό.

  • Εννοούν επέκταση των υποδομών και δημιουργία νέων εμπορευματικών κέντρων, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας, τις κατάλληλες συνθήκες φορτοεκφόρτωσης, εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό, με τα εργατικά ατυχήματα να γίνονται όλο και πιο συχνά.

  • Εννοούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, με κατάργηση του 8ώρου και της Κυριακάτικης αργίας χωρίς να υπολογίζουν ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση των εργαζομένων.

Στόχος τους είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις αποτελεσματικότερες υπηρεσίες logistics μέχρι το 2030. Όλα τα Κόμματα που έχουν στόχο το κέρδος θα συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή θα υποβαθμίσουν περισσότερο τις εργασιακές μας συνθήκες. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που υποσχέθηκαν όλες οι κυβερνήσεις, αυτή την «ανάπτυξη» ευαγγελίζονται και τώρα. Το ΚΚΕ από την άλλη καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να μην στηρίξουν τα σχέδια τους αλλά να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Ως γυναίκα,ως αναπόσπαστο κομμάτι και ισότιμο μέλος αυτής της κοινωνίας ακολουθώ τον δρόμο της ελπίδας, του αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στην Παιδεία, στην εργασία, στην Υγεία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της οικογένειας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, με βάση πάντα τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογίες και έχει απαιτήσει μέτρα ουσιαστικής στήριξης όλων των παραπάνω. Όχι νόμους που ενισχύουν την ατομική ευθύνη ή ουσιαστικά δεν λύνουν το πρόβλημα. Χωρίς διατάξεις όπως αυτές του νόμου Χατζηδάκη, που για την σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο δουλειάς σε παραπέμπουν στην εργοδοσία, την στιγμή που το 65% των δραστών είναι οι εργοδότες. Ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα και όχι μέτρα και υποδομές που κινούνται στις «ράγες» της ευρωπαϊκής στρατηγικής και κρίνονται με τη λογική του «κόστους».

Τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όπως «αστάθεια ή κυβερνητική σταθερότητα» δεν πρέπει να απασχολούν τους εργαζόμενους. Το πραγματικό δίλημμα είναι πόσο δυνατός θα είναι ο λαός με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι αδύναμη η επόμενη κυβέρνηση και τα κόμματα που είναι έτοιμα να συνεργαστούν.Για να συναντάει εμπόδια στο αντιλαϊκό της έργο και όχι τον λαό συνένοχο.

Σας καλώ να ψηφίσετε ΚΚΕ ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Μόνοι τους και Όλοι μας!


* Πρόεδρος ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζόμενη στον κλάδο των Logistics

*Υποψήφια ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Σε δίκη για κακουργήματα παραπέμπονται έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου
Επόμενο άρθροΝεφέλη Φασούλη Quintet και μεταΜέλισσες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ