Εκλογές Αλβανία: Επικράτησε ο Φρέντι Μπελέρης στη Χειμάρρα

Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Επειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, είναι ο νικητής των εκλογών.

Νωρίτερα οι δύο υποψήφιοι ο Φρέντι Μπελέρη και ο Γκιόργκι Γκόρο έδιναν μάχη στήθος με στήθος.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας καθώς οι συνολικά 72 κάλπες από όλα τα εκλογικά κέντρα συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου της Χειμάρρας.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 21 από τις 36 μεγάλες κάλπες έδειχνε ότι η διαφορά ήταν στις 600 ψήφους και προηγείται ο κ. Μπελέρης. Η αλβανική τηλεόραση δίνει ποσοστό 50,4 % στον κ. Μπελέρη και 49,6% στον κ. Γιώργο Γκόρο, νυν δήμαρχο υποψήφιο με το Σ. Κόμμα του Έντι Ράμα, με καταμετρημένο το 60% από τις κάλπες.

Η ομογένεια εκτιμούσε ότι ο κ. Μπελέρης είχε πιθανότητες να πάρει το δήμο Χειμάρρας και αυτό γιατί η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες πλησιάζοντας το 35%, καθώς υπήρξε σημαντική κινητοποίηση και μετακίνηση πολιτών, κυρίως από την Ελλάδα στην Χειμάρρα για να ψηφίσουν.

Στα εκλογικά τμήματα υπήρχανπαρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο, στο κέντρο της Χειμάρρας.

Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων

Το πρωί της Δευτέρας (15/5) υπήρξε ένταση στη Χειμάρρα και σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ομογενείς στην κάμερα του Mega, η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη φόρτιση και οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρη έχουν παραμείνει εκεί όλοι τη νύχτα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έγκυος κατήγγειλε τον 54χρονο σύντροφό της για βιασμό
Επόμενο άρθροΡωσία: Άρπαξε μία ομπρέλα και πήδηξε από τον 8ο όροφο – Πέθανε στο ασθενοφόρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ