Δένδιας: Η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής

Φαίνεται ότι παρά τις δυτικές προβλέψεις, η ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία.

«Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

«Η τουρκική πλευρά έχει αλλάξει τελείως ρητορική και έχει αλλάξει και πολιτική τον τελευταίο καιρό και είναι απολύτως καλοδεχούμενο μετά την επίσκεψη και τη συμπεριφορά της χώρας μετά τους σεισμούς», σημείωσε ο κ. Δένδιας για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Ερωτηθείς για τις τουρκικές φιλοδοξίες και για τον ρόλο που θέλει να παίξει στην περιοχή, απάντησε: «Αυτό που ελπίζω να καταλάβει η Τουρκία είναι ότι ακριβώς γι’ αυτές τις φιλοδοξίες η στενή και φιλική σχέση με την Ελλάδα είναι σημαντική αν όχι απαραίτητη προϋπόθεση».

«Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει κάτι από μία πλούσια και σταθερή Τουρκία. Το θέμα είναι η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως «η Τουρκία είναι μια τεράστια χώρα με τεράστιο βάθος, που δύσκολα ανιχνεύονται δημοσκοπικά».

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και τόνισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές με καθαρή θέση, «δεν κατεβαίνουμε με πρόταση συνεργασίας στις εκλογές». «Δεν πιστεύουμε στις συνεργασίες, πιστεύουμε ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, του πρώτου κόμματος, πρέπει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκρύπτει το οικονομικό της σχέδιο
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα και Αλλαγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ