Γιάννης Ταχματζίδης: Η ΝΔ αναζητά ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί η χώρα

Την ανάγκη της χώρας για μια σταθερή κυβέρνηση που έχει δείξει δείγματα γραφής τα οποία είναι συγκρίσιμα με την προηγούμενη διακυβέρνηση επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ταχματζίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως τόνισε «η Νέα Δημοκρατία έχει να επιδείξει ένα έργο. Οι πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν θα πρέπει να δουν το δάσος και όχι το δέντρο. Υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις, όμως το δάσος είναι αυτό που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα.
Η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει συνέπεια λόγων και έργων και την κρίσιμη στιγμή της κάλπης ο κόσμος θα την εμπιστευθεί»

Μάλιστα σημείωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακολουθούν προεκλογικά τον γνωστό δρόμο του «μπορούμε να υποσχόμαστε ό,τι θέλουμε προκειμένου να χαϊδέψουμε τα αυτιά των ψηφοφόρων και από την επομένη έχει ο Θεός».

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, η ΝΔ έχει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα και επισήμανε την πρόταση του πρωθυπουργού στο ντιμπέιτ να κοστολογηθούν τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων «ώστε να φανεί ποιος μιλάει με ρεαλισμό και ποιος όχι. Γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σύμφωνα με το πάπλωμα, δεν απλώνεται περισσότερο και δεν υπόσχεται περισσότερο».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι στα πεπραγμένα της τετραετίας που ολοκληρώθηκε υπάρχει συνέπεια λόγω και πράξεων «άρα η ΝΔ δεν υπόσχεται τίποτε περισσότερο από αυτό που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

Αναφερόμενος στο θέμα της υγείας, ο Γιάννης Ταχματζίδης επισήμανε ότι «μετά από δύο χρόνια εμπόλεμης κατάστασης στα νοσοκομεία το σύστημα υγείας έχει αποδιοργανωθεί».

Όπως είπε, το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού η υγεία είναι στις προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα το σύστημα υγείας νοσεί πραγματικά. Βέβαια οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι σημερινές, είναι συσσωρευμένες από παλαιότερες εποχές. Σήμερα όμως είχαμε μία πανδημία που έπληξε τα νοσοκομεία και όλο το υγειονομικό σύστημα ασχολούνταν με αυτό. Αρχίζουμε και μπαίνουμε στην κανονικότητα, δεν έχουμε μπει όμως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, όσο και στον προγραμματισμό των χειρουργείων».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ταχματζίδης διερωτήθηκε για ποιον λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οικειοποιείται τον όρο «προοδευτικός», αφού όπως τόνισε «ο προοδευτισμός έχει να κάνει με τη νοοτροπία και όχι με κόμματα και χρώματα».

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών, ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτη που ζήτησε ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή αναζητούσε συνεργασίες με τα υπόλοιπα κόμματα, είδε ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται γιατί δεν τον εμπιστεύονται οι άλλες παρατάξεις,».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε ότι κινείται με τη λογική του «πάμε και βλέπουμε».

«Θέτει προϋποθέσεις για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός σα να έχουμε μικρή αγγελία ότι θέλουμε έναν πρωθυπουργό με τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Εφόσον υπάρχει ισχυρή εντολή στο πρώτο κόμμα και τον αρχηγό του, ποιος ο λόγος να αναζητήσουμε νέο αρχηγό;», διερωτήθηκε.

Ο Γιάννης Ταχματζίδης τόνισε ότι η ΝΔ αναζητά την ισχυρή εντολή όμως ξεκαθάρισε πως προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα «δεν θα διστάσει να συνομιλήσει με κάποιον άλλο πολιτικό χώρο, πάνω σε μια προγραμματική βάση».

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Είναι ντροπή και αίσχος το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους φασίστες ψάχνοντας για ψηφαλάκια
Επόμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκρύπτει το οικονομικό της σχέδιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ