Καλαφάτης: Υπάρχει ένας και μόνο δρόμος, αυτός για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μπροστά μας υπάρχει ένας και μόνο δρόμος. Είναι ο δρόμος για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο δρόμος της συνέχειας, της συνέπειας, της σταθερότητας. Ο δρόμος για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε. Ο δρόμος που μαζί επιλέγουμε. Που μαζί συνεχίζουμε. Για τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία, την Ελλάδα», τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Καλαφάτης, στην κεντρική πολιτική του εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Τόνισε ότι: «Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα έγινε πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Μέσα σε τέσσερα χρόνια αλλάξαμε σελίδα, αλλάξαμε πορεία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, βάψαμε ξανά γαλάζια τη θάλασσα.  Είμαστε τώρα στο σημείο που όλοι μαζί μπορούμε να αισιοδοξούμε όσο ποτέ στο παρελθόν. Στο σημείο που μπορούμε να προχωρούμε σταθερά  μπροστά. Για ένα νέο άλμα στο μέλλον.  Για μια νέα δημιουργική τετραετία. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή». «Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία αλήθειας Ο,τι είπαμε το κάναμε» ανέφερε και υπογράμμισε «Το νερό μπήκε στ΄ αυλάκι. Και είναι στο χέρι σας, το νερό να μην γυρίσει πίσω. Είναι στο χέρι σας να συνεχίσουμε σταθερά.  Εσείς αποφασίζετε. Εσείς ορίζετε την επόμενη μέρα. Και η ώρα είναι τώρα» υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε: «Απέναντι στη δική μας πρόταση, τρία κόμματα μιλούν για «προοδευτική κυβέρνηση». Κάποιοι συμβιβάζονται με κυβέρνηση ηττημένων, κάποιοι με Πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ κάποιοι με ψήφο ανοχής χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής. Τα όσα λένε αποδεικνύουν ένα πράγμα: Χάος». «Επενδύουν και πάλι στην πόλωση, τη διαστρέβλωση, τη συκοφαντία. Εμφανίζονται σαν να φύτεψαν καινούρια λεφτόδεντρα, αλλά δεν κρύβουν τα σχέδια για νέους φόρους. Οι υποσχέσεις που μοιράζουν -πάνω από 80 δις- αντί να ανακουφίσουν, τρομάζουν». «Απέναντι στη σταθερότητα επιφυλάσσουν αστάθεια. Απέναντι στη σιγουριά, αβεβαιότητα. Απέναντι στο αύριο, το χθες: Τον κίνδυνο μιας επανάληψης του 2015. Τον κίνδυνο για Πρέσπες του Αιγαίου. Τον κίνδυνο του χάους. Οι θέσεις και οι προθέσεις των αντιπάλων μας δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Αντιθέτως μάλιστα. Κάνουν την κάλπη της 21ης Μαΐου ακόμα πιο κρίσιμη. Απαιτούν κανένας να μην λείψει. Κανένας να μην πει «ψηφίζω τώρα άλλο και αλλάζω μετά». Δεν έχουμε τέτοια περιθώρια. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Δεν αντέχουμε το λάθος», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

«Στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα κριθούν τα πάντα. Τόσο η πρότασή μας για αυτοδύναμη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση». Από τη μια δρόμος ανοιχτός και στέρεος και από την άλλη βάλτος και ναρκοπέδιο. Από τη μια οι πολιτικές που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις δουλειάς και από την άλλη η εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες που διώχνουν επενδυτές και δημιουργούν στρατιές ανέργων.  Από τη μια το άλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και από την άλλη η αιχμαλωσία των πολιτών στην χαρτούρα και τις ουρές στα γκισέ. Από τη μια η επένδυση στη βιβλιοθήκη και από την άλλη η αβάντα στη βαριοπούλα. Η ανοχή στους μπαχαλάκηδες και τους διακινητές. Η εμμονή στην ήσσονα προσπάθεια που οδηγεί τα παιδιά μας σε αδιέξοδο. Από τη μια,  η Ελλάδα που υπολογίζεται από εταίρους και συμμάχους, μια χώρα που εξελίσσεται και προοδεύει. Και από την άλλη μια χώρα του περιθωρίου, της μιζέριας, της μπλόφας και της αυταπάτης».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Ισχυροποιούμε έτσι την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας: Στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, στην προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, στη γη, τον αέρα και τις θάλασσές μας, βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν κάνουμε βήμα πίσω». «Αναβαθμίσαμε τις στρατηγικές συμμαχίες μας και ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Αποκτήσαμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον. Φύγαμε από το περιθώριο και σταθήκαμε στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Αναβαθμίσαμε το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα. Σηκώσαμε ψηλά την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας». Όπως υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Γι΄ αυτό και η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο φράχτης στον Έβρο  -είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι- θα επεκταθεί και θα  ολοκληρωθεί. Ενδυναμώνουμε ταυτόχρονα τις πολιτικές που κάνουν πιο ισχυρή την Πατρίδα μας. Με ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αεροσκάφη Rafale, φρεγάτες Belharra,  αναβάθμιση των F-16, προμήθεια νέων κορβετών, F-35».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Καλαφάτης ανέλυσε το project των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Όπως τόνισε: «Το σχέδιο καταρτίστηκε με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει τη σύμπραξη, όχι μόνο του συνόλου της Κυβέρνησης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει τη στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου, όλων των Δήμων της πόλης. Έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων, του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου».

Προηγούμενο άρθροΟι νέοι στηρίζουν και ψηφίζουν Θεόδωρο Καράογλου
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Οι πολίτες νοιάζονται για τη σταθερότητα και μια ασφαλή πορεία της χώρας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ