Κύπρος: Ένοχος ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα όταν ήταν 16 ετών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε τη Δευτέρα ένοχο τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Όσον αφορά το θέμα που είχε εγείρει η υπεράσπιση, πως επηρεάστηκε το δικαίωμα του Μητροπολίτη τέως Κιτίου να τύχει δίκαιης δίκης διότι ουσιαστικοί μάρτυρες για την υπεράσπιση του έχουν αποβιώσει, το δικαστήριο την έγκρινε ως αβάσιμη, γι’ αυτό και την απέρριψε.

Για τη στάση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου ενώπιον του δικαστηρίου, η δικαστής την περιέγραψε ως απογοητευτική αφού ήταν «υπεροπτικός, ειρωνικός και είχε εναλλαγή στη συμπεριφορά του».

Ειδική αναφορά έγινε από την Δικαστή στο ότι ο κατηγορούμενος θύμωσε με την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής για τις ερωτήσεις που του επέβαλλε κατά την ακροαματική διαδικασία και χτύπησε με το χέρι του το Ιερό Ευαγγέλιο σε μια από τις ακροάσεις.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους μάρτυρες την καταγγέλλουσα, τη μητέρα της, την αδελφή της και τον γιατρό της. Όσον αφορά την καταγγέλλουσα, όπως αναφέρθηκε, ακλόνητη είναι η πεποίθηση του δικαστηρίου πως είχε έντονη βιωματική εμπειρία που την στιγμάτισε γι αυτό και έκανε απόλυτα αποδεκτή της θέση της.

Για τον κατηγορούμενο, η δικαστής ανέφερε πως στερείται πειστικότητας η μαρτυρία του, και οι πράξεις του αποτελούν άσεμνη επίθεση.

Ο ποινικός κώδικας προέβλεπε ποινή φυλάκισης 2 έτη, ενώ με την πρόσφατη τροποποίηση προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη.

Σημειώνεται πως έξω από το δικαστήριο, συγκεντρώθηκαν 30 γυναίκες της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου ενάντια στην βία κατά των γυναικών, οι οποίες κρατούσαν πανό που έγραφε «εμείς αδερφή μου σε πιστεύουμε».

Τέλος, το Δικαστήριο όρισε τη 26η Μαΐου, στις 11:00, για αγόρευση για μετριασμό της ποινής.

Προηγούμενο άρθροΔιμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη με Mark Rutte και Charles Michel
Επόμενο άρθροΣτην Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής – Η υποδοχή από τον πρώην υπουργό και το “Κάστρο που δεν πέφτει”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ