Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής. Άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας (15.5), στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό.

Η φωνή του έχει συνδεθεί με τα μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, στα οποία δεν δίστασε να ξεδιπλώσει και τις υποκριτικές του ικανότητες. Πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω είχε μιλήσει για τη ζωή του, τις δυσκολίες και τα τραγούδια που τον σημάδεψαν. «Έζησα κατοχή, εμφύλιο και δικτατορία. Βοήθησα το σπίτι μου από 12 ετών, έπρεπε να δουλέψω, έμενα στο Παγκράτι και δούλευα στη Νέα Σμύρνη και πήγαινα με τα πόδια, τα λεφτά δεν περίσσευαν για συγκοινωνίες. Στην εφηβεία έπιασα δουλειά στα λιπάσματα στη Δραπετσώνα. Έπαιρνα 26 δραχμές μεροκάματο, όταν βγήκα στα ταλέντα και αμέσως έγινα επαγγελματίας. Στα ταλέντα βρέθηκα τυχαία και ενώ δεν σκόπευα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό, ένας φίλος μου, ο Δημόπουλος, ήμασταν απ’ έξω και μου λέει “αν τραγουδήσεις θα σου δώσω δύο τσιγάρα”. Την άλλη μέρα πήρα 36 δραχμές μεροκάματο και το ρολόι καθώς κέρδισα στον διαγωνισμό. Πλουτίσαμε και σταμάτησα από τα λιπάσματα. Η μητέρα μου με πίστεψε πολύ τότε», είχε εξομολογηθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιάννης Βογιατζής και πρόσθεσε: «Ήμουν έτοιμος να δώσω στη Σχολή Ευελπίδων σαν τον πατέρα μου αλλά παράλληλα πήγα στην αεροπορία, είχα κάνει και συγκρότημα εκεί. Ήταν δύσκολο τότε να κάνεις επιτυχία. Γι’ αυτό πηγαίναμε στις βραδιές ταλέντων. Ο Γιώργος Οικονομίδης ήταν αυθεντία και μεσολάβησε η μητέρα του. Μάλιστα, όταν είχα πάει τραγούδησαν όλοι και εμένα δεν με φώναξε κανείς και έκλαιγα. Και μου λέει τότε ο Οικονομίδης “γιατί κλαις” και μόλις του είπα, σταμάτησε τον κόσμο που είχε σηκωθεί να φύγει και έτσι τραγούδησα και ο κόσμος μπροστά μπροστά χειροκροτούσε! Νόμιζα ότι με κορόιδευαν. Την άλλη μέρα με παίρνει στη δουλειά και μου έδινε 50 δραχμές μεροκάματο».

Παρότι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το τραγούδι «Σ’ αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες», ο Γιάννης Βογιατζής στην αρχή δεν ήθελε να το πει. «Αυτό το τραγούδι ήταν για τις ανάγκες της ταινίας, εγώ δεν θα τραγουδούσα τέτοιο κομμάτι. Είπα τότε “για την ταινία θα το πεις”. Γι’ αυτό και δεν ήταν καλά γραμμένο. Σε ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη πήγα με τη γυναίκα μου και υπήρχε μια Κινέζα σερβιτόρα και της έλεγα “τσε τσα κο” και τη ρώτησα αν μιλάει ελληνικά και μου λέει στα ελληνικά το σ’ αγαπώ είναι “ουάι ινί”. Άλλα ντ’ άλλα ήταν ο στίχος… και μου το ζητάγανε “τσε τσα κό”» είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Βογιατζής.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Όσα είπε ο κ. Κατρούγκαλος είναι η κυρίαρχη άποψη εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Αυτό είναι το κρυφό τους σχέδιο
Επόμενο άρθροΣεισμός στη Νέα Καληδονία: Μικρά κύματα τσουνάμι από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ