Η ΝΔ εργάζεται για τα καρτέλ και όχι για τα συμφέροντα της κοινωνίας

famelos

«O μήνας, με το μισθό να τελειώνει στις 18 του μήνα, δε βγαίνει για μεγάλη μερίδα των πολιτών. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υποσχόταν μία καλύτερη Ελλάδα και παραδίδει μία φτωχότερη και πιο ανασφαλή Ελλάδα. Σε αυτήν την πραγματικότητα προστίθεται το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει πλήξει τη δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου αλλά και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το να παρακολουθείται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και αυτό είναι κατάντια για την Ελλάδα με ξεκάθαρη ευθύνη και επιλογή Μητσοτάκη. Θέλουμε μία Ελλάδα που δεν θα υπάρχουν αρνητικές εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου, όπως συμβαίνει επί Μητσοτάκη με την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις PEGA που είναι κόλαφος για την Ελλάδα και κάνουν λόγο για αποδυνάμωση του κράτους δικαίου, και εγείρουν ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας μας λόγω των υποκλοπών αφού φαίνεται ότι το δίκτυο παρακολουθήσεων είχε κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega Channel» με τη δημοσιογράφο, Ράνια Τζίμα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία σημείωσε πως: «η Ελλάδα χρειάζεται πολυπαραμετρική εξωτερική πολιτική και να συζητάει με την Τουρκία αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη θέση μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο διμερή. Πρέπει επιπλέον να θέσουμε στο ισχύον πλαίσιο διεθνούς δικαίου μόνο το μοναδικό ζήτημα που έχουμε σε εκκρεμότητα με την Τουρκία που δεν είναι άλλο από το ζήτημα υφαλοκρηπίδας και καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η Ελλάδα πρέπει να δυναμώσει την εξωτερική της πολιτική. Ήταν λανθασμένες οι λογικές του προκεχωρημένου φυλακίου και του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ που είχε υιοθετήσει για μεγάλο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρέπει άρα να έχουμε μία πιο ισχυρή εξωτερική πολιτική αλλά και να ενισχύουμε και την ασφάλεια στο εσωτερικό, διότι το κυβερνητικό σκάνδαλο των υποκλοπών έχει αποδυναμώσει έχει θέσει σοβαρά ερωτήματα στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομιλεί με την κοινωνία που αυτή θα στείλει το μήνυμα με την ψήφο των πολιτών για το τι κυβέρνηση θα έχουμε την επόμενη ημέρα: «Εμείς ζητάμε από τους πολίτες να αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να εγγυηθεί το σχηματισμό  προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας την επόμενη μέρα των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία παλινδρομεί σε σχέση με το εάν θα αξιοποιήσει ή όχι τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που τη λάβει μετά τις εκλογές. Στελέχη της και ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης έχουν υπονοήσει ότι θέλουν να «κάψουν» την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές και έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να σύρουν την Ελλάδα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές, ή καλύτερα σε όσες χρειαστούν για να βγει η ΝΔ αυτοδύναμη».

«Εμείς λέμε αντίθετα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μάϊου. Για αυτό ζητάμε από τους πολίτες με την ψήφο τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο προοδευτικό μήνυμα που οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε στη συνέχεια να τιμήσουμε».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε πως και ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης παραδέχτηκε στο debate ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο κος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, αν και παρακολουθείτο: «άγνωστο βέβαια παραμένει πώς το γνωρίζει αυτό ο κος Μητσοτάκης. Και αν ο κος Ανδρουλάκης δεν είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, τι ισχύει για τον αρχηγό του στρατεύματος, κ. Φλώρο, που και αυτός παρακολουθείτο; Είναι ο αρχηγός του στρατεύματος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Είναι ο κ. Χατζηδάκης επίσης κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;».

Χαρακτήρισε στη συνέχεια απαράδεκτη την απόφαση του κ. Καραμανλή να είναι υποψήφιος βουλευτής μετά από την τραγωδία στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο πενήντα επτά (57) ανθρώπους: «ο κος Καραμανλής, δύο εβδομάδες πριν από την τραγωδία, μάς έλεγε στη Βουλή ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε επειδή θέταμε ερωτήματα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Ενώ μάλιστα ο ίδιος είχε ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και από τους συνδικαλιστές και από τον επικεφαλής ασφαλείας στα τρένα που παραιτήθηκε και όλα αυτά τα αγνόησε. Ως ελάχιστο δείγμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης ο κος Καραμανλής όφειλε να μην κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές».

Κλείνοντας δήλωσε: «Η ΝΔ είναι κατά της απλής αναλογικής που αποτελεί κανονικότητα για την πλειονότητα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, του συστήματος που διασφαλίζει την πραγματική ισότητα της ψήφου σε αντίθεση με την ενισχυμένη αναλογική που δίνει μπόνους στο πρώτο σε δύναμη αλλά όχι πλειοψηφικό κόμμα. Η ΝΔ όμως είναι και μία πολιτική δύναμη που εργάζεται για τα καρτέλ και για τα συμφέροντα λίγων και όχι για την κοινωνική πλειοψηφία. Με τον κ. Μητσοτάκη οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο. Με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα γλυτώνουμε και από τον κ. Μητσοτάκη και από τη δεξιά πολιτική. Επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι πολίτες επιλέγουν δικαιοσύνη παντού. Πολιτικές που είναι δίκαιες για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=lsEtjLC2M9E


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπηρεσιακή κυβέρνηση: Αυτοί που έχουν «κλειδώσει» και αυτοί που συζητιούνται
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κατρούγκαλος απλώς το αποκάλυψε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ