Κυρ. Μητσοτάκης: Η προσδοκία μου είναι η χώρα να είναι στη μεριά των νικητών, σε έναν κόσμο που αλλάζει

“Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω, θέλουμε καλύτερες αμοιβές ή περικοπές, θέλουμε σύνορα ασφαλή ή σύνορα ανοιχτά σε κάθε απειλή. Με λίγα λόγια θέλουμε Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, ενώ εξήρε το μέγεθος της συγκέντρωσης εκφράζοντας την ικανοποίηση του και την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος του είναι την επόμενη τετραετία να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950, και εκτίμησε ότι ο λαός θα επιλέξει “σταθερότητα στις κατακτήσεις του και την πρόοδο του τόπου”.

“Ο λαός θα πει όχι σε δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή” είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι “τη μέρα που θα γιόρταζε μαζί μας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποσχόμαστε τη γιορτή της δημοκρατίας και θέλουμε την πρωτιά σε όλους του νομούς μας”.

Αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας, επισημαίνοντας ότι “ξεπεράσαμε το μεταναστευτικό, την πανδημία τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, μείναμε όρθιοι στις προκλήσεις, με την Ελλάδα πιο ισχυρή απ’ ότι ήταν και τους έλληνες ενωμένους. Δεν ξεχάσαμε ούτε στιγμή τις δεσμεύσεις μας”.

Ζήτησε να στείλουν το λογαριασμό οι συνταξιούχοι σε αυτούς που τους μείωσαν τις συντάξεις με το ¨Νόμο Κατρούγκαλου”, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι αρνείται να κοστολογηθεί το πρόγραμμα του και έκανε λόγο για “λεφτόδεντρα”, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πείσει το λαό “να γυρίσει τα δικά του ερείπια”.

“Ο κ.Τσίπρας όμως θα μείνει μόνος του βυθισμένος στην υποκρισία του” είπε ο κ.Μητσοτάκης. Τόνισε επίσης ότι “ο κ.Τσίπρας σέβεται τη Δικαιοσύνη όταν βγάζει καλές αποφάσεις γιαυτόν”, ενώ επισήμανε ότι η αντιπολίτευση “διακινούσε ψέμματα σε βάρος της χώρας με τη “μικρή Μαρία του Έβρου”. Και “απεδείχθη ότι ήταν μια μούφα όπως είπε και ο κ.Κουτσούμπας” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στην απλή αναλογική τονίζοντας ότι θα την ακυρώσει: “Θέτω ως προτεραιότητα την ακύρωση της παγίδας της απλής αναλογικής που οδηγεί στην ακυβερνησία” είπε, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ότι “κοιτάζει στο παρελθόν κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου, αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μαζί μας στον αγώνα κατά του λαϊκισμού. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο ή σπασμένο όπως τους λέει ο Συριζα, και αρνούνται να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που ήταν μέχρι χτες ο αντίπαλός τους. Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό”.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της τονίζοντας ότι ξέρει πολύ καλά τις διακυμάνσεις στα ελληνοτουρκικά και έκανε την Ελλάδα πόλο σταθερότητας.

“Θα ψηφίσουμε και για την εξωτερική πολιτική, όχι μόνο για την οικονομία. Σκεφτείτε να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι κι εμείς να παραπαίουμε με κυβερνήσεις συνεργασίας. Κι εμείς πρέπει να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας τόσο σε Τουρκία όσο και στην Αλβανία” είπε ο κ.Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι εστάλη μήνυμα στην αλβανική ηγεσία με τη νίκη στου Μπελέρη και κάλεσε τα Τίρανα να τον απελευθερώσει.

Τήρησα τις δεσμεύσεις μου

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι είχε υποσχεθεί λιγότερους φόρους, φροντίδα στους αδύναμους, ασφαλή σύνορα, “και τα τηρήσαμε όλα αυτά”. Είπε ότι κατά 7 δισ. ευρώ “ελάφρωσαν οι ώμοι των πολιτών από φόρους, αυξήθηκε το αφορολόγητο, οι αγρότες πληρώνουν μισή φορολογία, φροντίσαμε τους χαμηλόμισθους, αυξήθηκε 20% ο βασικός μισθός που πήγε στα 780 ευρώ σήμερα. Οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις μετά από 12 χρόνια, όσοι αδικούνται από την “προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου” ενισχύονται και θα ενισχύονται, ώσπου η προσωπική διαφορά καταργηθεί οριστικά. Η ανάπτυξη τρέχει με ρυθμό διπλάσιο της Ευρώπης, σημειώσαμε ρεκόρ στις εξαγωγές και στα έσοδα μας από τον τουρισμό” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι “η Ελλάδα ήταν κέντρο διερχομένων μεταναστών, αλλά τώρα έγινε πατρίδα με σύνορα σε θάλασσα ξηρά και αέρα” και ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης του Έβρου θα απλωθεί σε ολόκληρη τη μεθόριο.

“Ψηφίζουμε για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας. Προσθέσαμε 24 αεροσκάφη Ραφάλ στην Πολεμική Αεροπορία. Ναυπηγούνται ήδη οι φρεγάτες Bellhara. Είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός η εθνική μας άμυνα” είπε ο κ.Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία στις συμφωνίες για την ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, και στις “έρευνες υδρογονανθράκων που κάνουμε αυτήν τη στιγμή νοτιοδυτικά της Κρήτης”. Προσέθεσε ότι “η φωνή της Ελλάδας ακούγεται ισχυρή στις Βρυξέλλες”, ενώ είπε ότι “έφερα 31 δισ από το ταμείο ανάκαμψης με 5 μέρες διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες. Μέχρι αρχές του 2024 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης. Το είπαμε το κάναμε” είπε.

Αναφέρθηκε στα έργα είπε ότι γίνονται 480 έργα κόστους 7,7, δισ. ευρώ, που γίνονται στην Κρήτη, με την εκκίνηση του ΒΟΑΚ και είπε ότι αναβαθμίζεται το λιμάνι Ηρακλείου γίνεται το αεροδρόμιο στο Καστέλι και επιστρέφει η έκταση του σημερινού αεροδρομίου στην τοπική κοινωνία.

“Προσλάβαμε 18 χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές αυξήσαμε κατά 7 χιλιάδες το προσωπικό, ο ΕΦΚΑ εκδίδει τις συντάξεις σε δυο μήνες, όμως πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν ακόμη” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβει το πρόγραμμα του και είπε αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ ότι πρώτος στόχος είναι οι καλύτερες αμοιβές την επόμενη τετραετία, με μέσο μισθό στα 1500 ευρώ κατώτατο στα 950 ευρώ, πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική επιτυχία είχε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα
Επόμενο άρθροΔΥΠΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα 22/5 οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ