Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα συναρπαστικά Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας

  • Τρία συναρπαστικά διήμερα καινοτομίας, συνεργασίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας θα διοργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά

  • Τα Lifeskills Hackathons αποτελούν ευκαιρία για νέους ανθρώπους με διάθεση να συνεργαστούν με τις κοινωνικές επιχειρήσεις για να αναπτύξουν/βελτιώσουν ένα προϊόν/μία υπηρεσία που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση μίας κοινωνικής πρόκλησης.

  • Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο αξίας €2000 για την υλοποίηση της ιδέας τους

  • Έπαθλα για τις νικήτριες ομάδες

Αθήνα, 16 Μαΐου 2023. Στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος Life Skills, που εκπονείται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC, το British Council καλεί όλους τους νέους 18-30 ετών να λάβουν μέρος στην μοναδική διοργάνωση των Lifeskills Ηackathons. Η διοργάνωση αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους με διάθεση για καινοτομία και κοινωνική αλλαγή να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα από τα τρία συναρπαστικά διήμερα που θα διοργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και διαδικτυακά για να μην τα χάσει κανείς από όπου και αν βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος των Lifeskills Ηackathons είναι να αποτελέσουν μία συμμετοχική διαδικασία μάθησης και σχεδιασμού. Νέα άτομα και κοινωνικές επιχειρήσεις θα συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργηθούν νέα ή βελτιωμένα προϊόντα/υπηρεσίες, τα οποία θα προσφέρουν μια εμπειρία γνώσης, δικτύωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους νέους ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα αυξήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Τι θα συμβεί κατά την διάρκεια των Hackathons

Σε κάθε hackathon θα δημιουργηθούν πέντε ομάδες, κάθε μία από τις οποίες θα αποτελείται από μια κοινωνική επιχείρηση και έως πέντε νέα άτομα. Οι ομάδες θα σχηματιστούν την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια με την υποστήριξη των μεντόρων και των συντονιστ(-ρι)ών θα αναπτύξουν/βελτιώσουν ένα προϊόν/μία υπηρεσία που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση μίας κοινωνικής πρόκλησης.

Στο τέλος κάθε hackathon, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή και να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο αξίας €2000 για να δουλέψουν περαιτέρω στην υλοποίηση της πρότασής τους ως ομάδα. Επιπλέον, οι νέες/-οι, που θα είναι μέλη της νικητήριας ομάδας θα κερδίσουν μία δωροκάρτα αξίας €100 από κοινωνικές επιχειρήσεις.

Τα νέα άτομα που θα συμμετέχουν στα Lifeskills Hackathons θα διευρύνουν τους γνωσιακούς τους ορίζοντες μέσα από μία διαδραστική, εκπαιδευτική, συμμετοχική διαδικασία, που τους δίνει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την κοινωνική οικονομία και το marketing και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με την ομαδικότητα, την επικοινωνία, τη διαχείριση χρόνου και την οργάνωση.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής των Hackathons

• Αθήνα – Παρασκευή 26 Μαΐου, 13.00-20.00 & Σάββατο 27 Μαΐου, 10.00-18.00

• Διαδικτυακά – Παρασκευή 9 Ιουνίου, 13.00-20.00 και Σάββατο 10 Ιουνίου, 10.00-18.00

• Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 16 Ιουνίου, 13.00-20.00 και Σάββατο 17 Ιουνίου, 10.00-18.00

Για να λάβετε μέρος σε ένα από τα παραπάνω Lifeskills Ηackathons παρακαλούμε συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής παρακάτω έως την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, 23.59:

https://www.britishcouncil.gr/programmes/education/youth-skills/life-skills-creating-alternative-pathways-for-unemployed-youth

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βικτωρία Κυριάκη στο victoria.kyriaki@britishcouncil.gr

Σχετικά με το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργαζόμαστε με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το έργο μας στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους.

Πραγματοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που μας παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Σχετικά με το Life Skills

Tο «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Σκοπός του έργου είναι να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το «Life Skills» φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της διεξαγωγής δύο κύκλων πρακτικής άσκησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «Start-up Bootcamps» ώστε να δοκιμάσουν στην πράξη τις επαγγελματικές ιδέες τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Life Skills: Δημιουργώντας εναλλακτικά μονοπάτια για την καταπολέμιση της νεανικής ανεργίας


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κατρούγκαλος απλώς το αποκάλυψε
Επόμενο άρθροΝέο, 100% φυσικό cold brew μείγμα με γεύση Hibiscus – Green Tea από τη Rhoeco!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ