Charlie Hebdo: Οργή στην Άγκυρα για το καυστικό εξώφυλλο με τον γυμνό Ερντογάν που παθαίνει ηλεκτροπληξία

Η Άγκυρα καταδίκασε σήμερα ως «προσβλητικό» το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό (Charlie Hebdo) με πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόεδρο.

Στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού που και στο παρελθόν έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας με το περιεχόμενό του, εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γυμνός σε μία μπανιέρα, λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, να πιάνει μια λάμπα και να παθαίνει ηλεκτροπληξία.

«Ερντογάν: Όπως με τον Κλοκλό, μόνο η μοίρα θα μας απαλλάξει από αυτόν» αναφέρει ο τίτλος του περιοδικού, κάνοντας μνεία στον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή Κλοντ Φρανσουά (Κλοκλό), από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του, το 1978.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν χαρακτήρισε το περιοδικό «φυλλάδα», διαμηνύοντας πως «στις 28 Μαϊου, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση».

«Αφού η φυλλάδα του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί στο καλό. Μην ανησυχείς Σαρλί Εμπντό. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με την πιο στεντόρεια φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Από την πλευρά του, ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, έκανε λόγο για «προβοκάτσια, προσβολή και χυδαιότητα», λέγοντας πως το περιοδικό απέδειξε για άλλη μια φορά «πόσο αηδιαστικό είναι με την τελευταία ανήθικη και απάνθρωπη γελοιογραφία του εναντίον του Προέδρου μας».

«Αφήνουμε τους φασίστες της Ευρώπης στο μίσος τους», ανέφερε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα πνέει τα μένεα κατά του ίδιου εντύπου. Τον Οκτώβριο του 2020, είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τον Τούρκο πρόεδρο με εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας.

«Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, έχει πολύ πλάκα (είναι πολύ αστείος)» γράφει η λεζάντα, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφωνεί στο σκίτσο «Ω! Ο προφήτης!».

Μήνες αργότερα, μάλιστα, Τούρκος εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών σε τέσσερις συνεργάτες του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, επειδή «προσέβαλαν» τον πρόεδρο Ερντογάν με τη συγκεκριμένη γελοιογραφία.

Προηγούμενο άρθροΜεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης: Η προώθηση της καινοτομίας, πρόσθετος λόγος για να γίνει αποτελεσματικά!
Επόμενο άρθροEnnio Morricone στο Ράδιο Σίτυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ