Ιταλία: Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη χώρα

Το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας, έχει προκαλέσει έως τώρα τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ αγνοείται η τύχη τριών ακόμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχασαν την ζωή τους ένας γεωργός, μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε νεκρή στην παραθαλάσσια περιοχή στο Τσεζενάτικο, και ένας ηλικιωμένος, ο οποίος πέθανε από πνιγμό μέσα στο σπίτι του, στο Φορλί.

Συνολικά 14 ποταμοί και παραπόταμοι, που βρίσκονται στην περιφέρεια αυτή, έχουν υπερχειλίσει. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι διασώστες, που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.

Συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από 5.000 άνθρωποι. Ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουζουμέτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης διέθεσε δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων, άμεσων αναγκών.

Οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζήτησαν από τους κατοίκους να μην μετακινηθούν από τα σπίτια τους μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι ισχυρές βροχοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε δεκάδες πόλεις της Εμίλια Ρομάνια και της περιφέρειας Μάρκε. Οι περισσότερες σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις έχουν διακοπεί και η κατάσταση επιφυλακής παραμένει «στο κόκκινο» τουλάχιστον για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Βενιέρης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δε βγαίνει ούτε μαθηματικά
Επόμενο άρθροΑκάρ: Προς παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ