Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει μία προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής

«Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας στα όσα είπε στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στο σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης στη βάση ενός προγράμματος μακράς πνοής», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Σήμερα».

Επανέλαβε ακριβώς τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα ώστε να γίνει απολύτως ξεκάθαρο: «εμένα αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές γιατί η νίκη ξεκλειδώνει τη διέξοδο της προοδευτικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής. Ο στόχος μου δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση ξεκαθάρισε ξανά πως δεν υπάρχει καμία τέτοια επιδίωξη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς θέλουμε μία κυβέρνηση προοδευτική μακράς πνοής που προφανώς θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα των υποκλοπών ως ειδικό σκοπό, ζήτημα που έβαλε και ο κος Ανδρουλάκης με έντονο τρόπο και στο debate των πολιτικών αρχηγών. Πρόκειται για ένα ζήτημα για το όποιο νομίζω ότι όλοι οι πολίτες θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα μέχρι τις εκλογές, δηλαδή ότι ο λαός με την ψήφο του είναι και αυτός που θα στείλει το μήνυμα».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει η Ελλάδα να έχει σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μάϊου. «Ποιος δε θέλει να έχουμε κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές; Μόνο ο κος Μητσοτάκης γιατί θέλει να «κάψει» την απλή αναλογική και να προσπαθήσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Βάζει τα συμφέροντα της καρέκλας του πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας».

Πρόσθεσε πως η μοναδική «εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του παραμένει να είναι κάθε λέξη του συντάγματος. «Του συντάγματος που παραβιάζεται βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κος Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη για αυτό, για το ότι παρακολουθούσε πολιτικό του αντίπαλο αρχηγό κόμματος, για το ότι παρακολουθούσε τον αρχηγό του στρατού, δημοσιογράφους, αλλά και Υπουργούς της δικής του κυβέρνησης. Πιθανώς να έχει και άλλες ευθύνες που πρέπει να διευκρινιστούν και να καταλογιστούν».

Στάθηκε ακόμη στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω για να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και να το βγάλει από την ατζέντα των εκλογών. Στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, τροπολογία Πικραμμένου-Τσιάρα ώστε ο/η παρακολουθούμενος/η να μην μπορεί να ενημερωθεί εάν παρακολουθείτο, αλλά και στη νέα ρύθμιση που επιβάλει ενημέρωση υπό όρους αλλά μετά από τρία (3) χρόνια, κάτι που οδηγεί στις καλένδες, αλλά και στο ότι δεν υπάρχουν ακόμη απαντήσεις για καμία παρακολούθηση. «Είναι δυνατόν να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μία χώρα όπου υπάρχει δίκτυο παρακολουθήσεων που εκκινεί από κυβερνητικά γραφεία και αφορά ακόμη και τον αρχηγό του στρατού;».

Στηλίτευσε ειδικότερα την καθυστέρηση εκ μέρους της δικαιοσύνης να ρίξει φως και να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών. «Θέλουμε η δικαιοσύνη να υπερβεί την ανεπάρκεια αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Χαρακτήρισε αδιανόητη τη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό, να προσβάλλει τους συγγενείς και οικείους των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης σε εργαλειοποίηση του πένθους και του πόνου λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ερωτηθείς για τη μήνυση σε βάρος 17 προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Αποσαφήνισε τέλος ότι σχετικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναφέρει πως ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ τα υπερέσοδα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιστραφεί στους λογαριασμούς ρεύματος, αυτά δεν αφορούν στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών που παραμένουν ανέγγιχτα στα ταμεία τους και δεν έχουν φορολογηθεί αλλά σε παρακράτηση από τους φουσκωμένους λογαριασμούς των πολιτών που έχουν δοθεί για την επιδότηση της ακρίβειας στο ρεύμα.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=yb2WG0DcXxI


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦιλιππίνες: Αθωώθηκε μετά από έξι χρόνια η Λάιλα ντε Λίμα – Ξέσπασε σε κλάματα
Επόμενο άρθρο39 Σκαλοπάτια στο Αμαλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ