«Οικονομική και κοινωνική αστάθεια με κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Δεν υπάρχει τίποτα απολογητικό στο ζήτημα των συνεργασιών, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα αρχής όπως και η εφαρμογή της απλής αναλογικής», δήλωσε στο MEGA η κ. Αχτσιόγλου σχετικά με το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Η συνεργασία των κομμάτων είναι μόνιμο αίτημα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι πολύ απλό: αφενός αφού υπάρχει η απλή αναλογική η κάθε ψήφος μετράει το ίδιο, αφετέρου μπορούμε να βρούμε έδαφος συγκλίσεων και συνεννοήσεων και μέσω αυτού να παραχθεί μια κυβέρνηση μακρά πνοής», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Με ποιους όρους μιλάμε για σταθερότητα και αστάθεια; Είναι σταθερότητα να είμαστε πρώτη χώρα σε θανάτους από κορονοϊό; Είναι σταθερότητα να τίθεται θέμα κράτους δικαίου λόγω των υποκλοπών; Είναι σταθερότητα να έχουμε πλειστηριασμούς χιλιάδων κατοικιών καθημερινά; Αυτό που συμβαίνει την τελευταία τετραετία είναι τεράστια κοινωνική και οικονομική αστάθεια».

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών τόνισε: «Το ένα θέμα είναι πόσο γρήγορα φέρνει αποτελέσματα η δικαιοσύνη, βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές και δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. Πέρα όμως από το ποινικό σκέλος υπάρχει και το πολιτικό σκέλος. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι δεν παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αν είναι έτσι γιατί επικαλούνταν την εθνική ασφάλεια στη Βουλή για να επιβάλει ένα απόρρητο που οδήγησε στο να μην παίρνουμε απαντήσεις από κανέναν; Γιατί η εισαγγελέας υπέγραφε την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας; Κι αν παρανόμησε γιατί είναι ακόμη στη θέση της;».

Για τα προγράμματα των κομμάτων και τα προβλήματα της καθημερινότητας, η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Οι πολίτες ξέρουν τι ζουν καλύτερα από την περιγραφή κάθε πολιτικού. Πολλές φορές ακούγοντας τα κυβερνητικά στελέχη νομίζεις ότι ζουν κάπου αλλού. Αυτό που βιώνει ο πολίτης είναι ότι ο μισθός δεν φτάνει και τελειώνει στις 15 του μήνα, ότι η αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων έχει διαλυθεί. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία. Μείωση του μέσου μισθού στην Ελλάδα την τετραετία Μητσοτάκη και μείωση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών εισοδημάτων πάνω από 40%».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αντιπαρατίθενται δύο στρατηγικές, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνει τη μείωση των έμμεσων φόρων, την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τη μείωση των τιμών στην ενέργεια και την αύξηση των εισοδημάτων μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, το ξεπάγωμα των τριετιών, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά, η στρατηγική της Νέα Δημοκρατίας λέει ότι όλα πάνε καλά και θα συνεχίσει έτσι. Επομένως το ερώτημα για τους πολίτες είναι αν θέλουν κάτι να αλλάξει. Αν θέλουν την αλλαγή, θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Για τη συγκρότηση κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, είπε: «το πλέον καθοριστικό είναι το τι θα πει ο λαός. Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, δημιουργούνται οι όροι για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης στη βάση προγραμματικών θέσεων. Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τα προοδευτικά κόμματα και προς τους ψηφοφόρους τους. Ποια κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία; Με ποια κυβέρνηση θα ξεπαγώσουν οι τριετίες; Με ποια κυβέρνηση θα πέσει φως στις υποκλοπές; Είναι προφανές ότι αυτά δεν θα συμβούν με μια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αλλά μόνο με μια προοδευτική κυβέρνηση. Και πάνω σ’ αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα τα προοδευτικά κόμματα θα λάβουν τις αποφάσεις τους και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κλείνοντας επισήμανε: «Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις απέναντι σε τόσο αντιπαρατιθέμενες στρατηγικές για την κοινωνία».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης από Τρίκαλα: Η πρόκληση για την ανάπτυξη των περιφερειών είναι εθνική αλλά και τοπική
Επόμενο άρθροΔ. Μάντζος: Η αναφορά του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις δείχνει την υποχωρητική προσέγγιση της κυβέρνησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ