Πουλούσαν δήθεν εικόνες, ζητούσαν νερό και ρήμαζαν σπίτια και ΙΧ – Πάνω από 14 κλοπές σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και Λάρισα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα οι οποίοι μαζί με τρεις συνεργούς τους ρήμαζαν σπίτια σε χωριά της Πιερίας, της Λάρισας και της Ημαθίας αλλά και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με διάφορα προσχήματα όπως πώληση θρησκευτικών εικόνων ή για να ζητήσουν απλώς νερό. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας -μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη- είχαν στις… πλάτες τους 14 κλοπές και 9 απόπειρες κλοπής, η λεία των οποίων ξεπερνούσε τις 15.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 24 ετών, μία γυναίκα 25 ετών και μία 16χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τρεις συνεργοί τους -μία 24χρονη, μία 25χρονη και ένας 29χρονος- που ακόμα δεν έχουν συλληφθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, έξι θρησκευτικές εικόνες και μία κατσαβίδι.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν:
• 13 κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Λάρισας,
• 9 απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Ημαθίας και
• 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν 2 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Προηγούμενο άρθροΛαύριο: Φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου – Απεγκλωβίστηκαν μια 50χρονη και ένας 12χρονος
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης από Τρίκαλα: Η πρόκληση για την ανάπτυξη των περιφερειών είναι εθνική αλλά και τοπική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ