Βαρουφάκης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ψήφους από το ΜΕΡΑ25

Εντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφακής στη διακαναλική συνέντευξη, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, λίγες ημέρες πριντις εκλογές.

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «άκουσα τον κ. Τσίπρα στην δική του διακαναλική συνέντευξη να λέει: «Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων”, επιτρέψτε μου να τον διορθώσω, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από την νομή υπουργείων που οργανώνει ο κ. Τσίπρας σε εκείνους θέλουν να συγκυβερνήσουν με προοδευτικό προσωπείο ελέω της ολιγαρχίας».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αυτό έλειπε να μην αυτό-εξαιρεθούμε από ένα τέτοιο αλισβερίσι. Αυτό έλειπε να δεχθούμε αυτό που μας προτείνει: Να δεσμευτούμε απέναντι στους ψηφοφόρους για συγκεκριμένες τομές και ρήξεις, να πάρουμε την ψήφο τους για αυτές και, κατόπιν, να κάνουμε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, ώστε να μην γίνουν ποτέ οι τομές και οι ρήξεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που του λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας. Δεν θα τις έχει. Τελεία και παύλα». Ο κ. Βαρουφάκης, αμφισβήτησε το προοδευτικό σχήμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι κομμάτι της «ολιγαρχίας», δήλωσε ότι πρόκειται για μια συγκυβέρνηση με «προοδευτικό προσωπείο».

Με επίκληση στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε και στο ερώτημα που του τέθηκε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, για το τι θα έκανε σε περίπτωση που ήταν στην κυβέρνηση και δεχόταν επίθεση από Τούρκους κομάντο μια ελληνική βραχονησίδα. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 δήλωσε αρχικά ότι απάντησε απολύτως ψύχραιμα στην ερώτηση που του έθεσε η δημοσιογράφος, Ράνια Τζίμα, εκείνη την ημέρα και επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα συγκαλούσε το γενικό επιτελείο και μετέπειτα θα ζητούσε την συνδρομή των συμμάχων. Όπως είπε, αρχικά θα τηλεφωνούσε στον πρέσβη των ΗΠΑ, ενδεχομένως και στον πρόεδρο και θα απαιτούσε την βοήθειά τους, διαφορετικά, όπως είπε, θα απειλούσε με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ εντός 45 λεπτών.

Μετέπειτα, θα καλούσε τον Εμανουέλ Μακρόν και θα ζητούσε την υποστήριξή του στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας διαφορετικά «δεν θα έπαιρνε φράγκο για τα Ραφάλ». Στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα απαιτούσε την ίδια μεταχείριση με τον πόλεμο της Ουκρανίας όπου – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης – στέλνουν πυρομαχικά, τανκς, όπλα κλπ. Ο κ. Βαρουφάκης, εκτίμησε ότι οι εταίροι μας θα βοηθούσαν, αφού «όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, κανείς δεν σέβεται τον ‘yes man’».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό του πρόγραμμα των 100 ημερών. Σύμφωνα με αυτό, η πρώτη προτεραιότητα θα ήταν η κατάργηση του «Ηρακλή» για τα κόκκινα δάνεια και η αντικατάσταση του από το πρόγραμμα του ΜεΡΑ25, «Οδυσσέα». Η εφαρμογή της «Δήμητρας» του εναλλακτικού σχεδίου ψηφιακών συναλλαγών, η μείωση των φόρων, η κατάργηση του υπερταμείου, η κατάργηση των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και η συλλογική σύμβαση.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα «Δήμητρα», το οποίο προκάλεσε πολλές συζήτησεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη διαστρεβλώθηκε, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα από το μέλλον. Οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο μέσω του taxisnet. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ένα σχέδιο που προγραμματίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά απλώς έχει μια ασφαλιστική δικλείδα σε περιπτωση τραπεζικής κατάρρευσης και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. «Τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας προέταξαν ότι ο Βαρουφάκης παίζεις με τις καταθέσεις του λαού και με το γκρέξιτ. Είναι γελοιότητες αυτό. Ο υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να κατηγορηθεί γιατί έχει σχέδιο πολέμου, ούτε ο πυροσβέστης γιατί έχει σχέδιο κατά της πυρκαγιάς», υποστήριξε.

Προηγούμενο άρθροEnnio Morricone στο Ράδιο Σίτυ
Επόμενο άρθροΘύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ